Wednesday, January 4, 2012

shopping barang2 rumah at Ikea + Houz Depot

Selase lepas kami ke Ikea... nak cari barang2 rumah sikit + survey2 harge barang2 yang nak di beli nanti sebab takut terover bajet, biasela kuat berangan kan nak beli macam2 tapi ade bajet ciput aje haihh...


firstly cari kitchen cabinet punye accessories dulu... dapur kami L shape, so di sebabkan size dapur kami yang kecik cenonet tuh, kene la kami fully utilize semua space yang ade including the L shape space... so survey2 la basket wire yang boleh di pusing2 kat area L shape nih...




tadaaaa, cool kan? memang fully utilize all the space yang ade kat corner tuh...
tapi bile tengok harge die, gulpppp terus telan air liur...
pikir jap......hmmmm
MAHALNYEEEEE!

so nanti2 la beli kot, kalau ade extra bajet (T-T)


pastu kami beli langsir + rail langsir + kitchen accessories..
and lastly kami beli lampu2 ~ nih sume request from cik hubby
pelik betul apesal orang lelaki nih suke pasang lampu banyak2??

kami beli lampu untuk meja makan macam kat bawah nih...
mura ok! RM29 aje sbijik..x pikir ape terus amik 3 bijik..
berbaloi2 kan...

pastu cik hubby beli lampu nak pasang kat kitchen pulak...
ntah kenape die nak jugak lampu banyak2 nih...
layan kan aje la...

and lastly lampu kat bawah kitchen cabinet.. perlu ke???
banyak kali tanye kat cik hubby apesal la die nak pasang jugak... die kate nanti lagi cantik kalau pasang... hmm rase nye xpayah pun xpe kot, tapi kalau nak mengade2 jugak beli aje la....
dah macam kat showroom kedai kitchen cabinet la plak kan ~ mengade betul!


then kami ke houz depot pulak...
mission nak cari sinki + water tap...
kebetulan ade sale pulak time tuh..
so ape lagi konfem la kene grab kan...

dapat grab sink + water tap from rubine...
mura la jugak, so memag berbaloi2 beli time sale...


so lepas nih nak hand over semua barang2 nih kat kontraktor rumah suruh die pasang...
hari yang sangat penat tapi rase berbaloi2 =)


3 comments:

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

macam2 ada kat sini. seronok betul tengok!:)

ieza said...

Thanks fifiey for reading :)

Siti Salina said...

ieza, lampu rm29 tu saya berminat nak beli sebab murah masa tgk katalog. nanti nak suruh mak mertua tolong belikan sebab adik ipar konvo. Dining table awak 6 kerusi ke? ada gambar tak lampu tu kat dining table u?