Wednesday, January 4, 2012

survey-survey korea wall paper @ Puchong

before nih ade entry pasal saye beli wall paper mura kat groupon, entry lame
so kami pun pegi la survey2 dulu kedai wall paper korea nih.. nak tengok2 design2 dulu so nanti snang skit nak pilih... kedai wall paper korea nih betul2 dekat sebelah IOI mall puchong...
memang dari jauh dah nampak...

so far banyak la jugak design2 yang ade kat sane... rambang la jugak mate...




saye minat wall paper yang simple2 jek x mo la corak2 besar2 or yang banyak2 penuh 1 dinding... just simple and modern design pun dah ckup... tapi cik hubby request wall paper batu bate 3D macam kat bawah nih.... ish serabut x? so sebab malas nak argue2, layan kan ajela cik hubby punye request... dah macam duduk dalam gua la plak kan nanti adeiii haha...


so memang berbaloi2 beli wall paper nih dengan offer from Groupon...kalo tak sebelum nih price asal RM799 1roll... kalau nak pasang sendiri pun bole, tapi teror ke pasang? hehe so better suruh orang kedai tuh jugak yang pasang ye sebab installation price hanyelah RM150 aje...

jom berangan jap tengok wall paper cantik2.... boleh berangan jela kan before duduk dalam 'gua batu bate' nanti huuuu (T-T)

2 comments:

d-Ya said...

hye,nak tny ckit kalo 1 roll wallpaper tu brp meter ek.dpt cover 1 rumah ke..hihi~

ieza said...

Hi d-ya,

Haha xdela dapat cover 1 umah kalo 1 roll jek hihi... 1 roll bole dapat cover kalau lebar dinding dlm 4 meter... Tapi its depend dengan tinggi dinding u sbenanye, kalau lagi tinggi then kne pakai lagi byk, so better u bawak measurement dinding siap2 kat kedai tu nanti hehe :)