Thursday, January 12, 2012

Survey2 lampu @ Houses Lightings Puchong


dear my virtual diary,
lately entry sume nye pasal shopping barang2 rumah...
sbenanye ade mase sbulan jek nak setelkan sume pasal rumah~ bulan january nih la...
so nak x nak every week kami kene serang kedai2 yang berkenaan...
kachinggg kachinggg ~ duit mengalir macam air (T-T)

last weekend kami shopping lampu2 rumah..
but this time kami ke Houses Lighting kat Puchong...
memang pemes dah kedai nih sebab harge lampu2 kat sini amatla murah..
so kalau datang weekend tuh, memang konpemla bersesak2 la dalam kedai sebab ramai sangat orang...

tapi 1 jela yang tak best, lampu2 kat dalam kedai nih punyela banyak + berserabut sikit..
sampai pening xtau mane satu haha...
nak harga murah kan? so nak x nak kene banyak bersabar + tabah sikit~ murah punye pasal =)
segala mak nenek jenis lampu la sume ade di jual kat sini...


see, penuh semua siling dinding dengan lampu2...
sampai sakit leher mendongak nak pilih lampu haha....

ok antara yang paling murah dalam nih is lampu Down light..
bawah rm10 pun ade and banyak choices..ade yang murah ade yang mahal...
so wajib la grab bagi sape2 yang nak pasang plaster ceiling..

then kami cari lampu untuk tangga and dinding...
ade banyak choices and harge pun not bad...
but yang jenis modern design x banyak sangat..

kalau agak2 nak design bling bling meletops ala2 mak datin pun ade ok...



kat sini harge kipas ceiling & water heater pun agak murah jugak...
tapi kami dah terbeli awal....
so conclusion nye memang la amat murah lampu2 kat sini..
just kene pandai + tabah untuk memilih design yang berkenan di hati =)

tengokla gambo kat bawah nih, sampai ke kaunter nak bayar pun diorang penuhkan dengan sample lampu hahaha...adeiiii balik tuh terus sakit tengkuk sebab asik mendongak tengok lampu

No comments: