Tuesday, February 28, 2012

Ana Ikan Bakar Petai tanjung Lumpur, Kuantan

ini entry super duper terperam...
sebab nye lame gile duduk kat dalam draft...
punyela malas kan.... tapi sebab entry nih pasal makan so harusla kene publish kan...
sebab tuan punye blog memang suke MAKAN, pastu sedap la pulak..so harusla merajinkan diri gak menulis dalam virtual diary nih..nanti later2 boleh try lagi kalau datang kuantan =)

ok restaurant nih located at tanjung lumpur kuantan,pahang....
memang pemes la ana ikan bakar petai nih...
asik penuh aje, nak dapat tempat duduk punyela susah...


kat sini seafood2 die sume nye fresh2 aje tau...
so before makan, kami pilih2 dulu seafood ape untuk di jadikan santapan dinner kami beramai2... lepas tu boleh bagitau staff kat situ kite nak they all masak ape, contoh nak masak sweet sour ke, 3 rasa ke, bakar ke, goreng ke & ape2 jela yang nak di makan...


kalau pegi pantai timur wajib la try sata ok...
kat sini sata die memang superb! sedap ok...tapi xdapat beli banyak sebab cepat abis...

ketam masak cili... ~ sedap!

sotong goreng tepung ~ grup2 rangup + sedap (pebret saye)

udang sambal...besa2 udang die..tapi frust kat sini tak ade butter prawn..

ikan siakap 3 rasa~ sedap jugak!

ok yang nih paling ultimate~ ikan bakar petai...
sumpah memang super sedap! wajib try ok... siap ade petai lagi dalam tuh..

lala masak halia

tengokla tuh abis licin ok...just udang tuh jeak kami x larat nak abis kan sebab kenyang yang amat dah time tuh...total up makan untuk 10 orang adela almost RM180...
burppppp kenyang tapi puas hati sebab sedap!
memang recommended =)

2 comments:

Reen Tart Nenas said...

tempat feveret juge kalau balik kuantan. next time bleh try yg Mail Ikan Bakar. yg tu pun sedap jugeee

ieza said...

Uih mail ikan bakar? Memang kene try nih....dahla sane seafood murah2 + fresh2....tpakse buat trip gi kuantan lagi hahahaha