Tuesday, February 28, 2012

house project - kitchen cabinet

selamat petangsss....
petang2 macam nih perangai malassss dah keluar...lagi2 bile dah dengar bunyik bell balik..
sebab dah blur2, otak dah sampai kat rumah dah kot siap baring2 landing depan tv eheksss =P

entry dah berzaman tapi asik tak sempat jek nak ber blog...
sambungan enty dulu pasal projek kitchen cabinet...

ok pagi2 lagi staff mr. tan nih dah datang umah...
diorang pasang lame gak dari pagi sampai ke petang... konfem penat...
gamba bawah nih mase mule2 diorang dah pasang body kat wall...


ok nih la hasil nye, kitchen cabinet saye yang simple..
susah nak amik gamba full sebab dapur saye kecik, so memang kne snap gamba separuh2...
yang wayar berjuntai tuh sebab belum pasang hood lagi... call kontraktor cina tuh suruh datang pasang tapi busy betul la die tuh haishhh...


yang ni pulak view lagi satu... susah nau la nak amik gamba full 1 kitchen..
yang wayar terjuntai kat bawah ni pulak wayar untuk oven... yang tu pun tak pasang lagi time tu..nak tunggu kontraktor tuh datang pasangkan lame sangat....last2 pakse cik hubby pasang kan sendiri oven hehe... nasib baik boleh hidup oven tuh ehekss =)

di sebab kan space kitchen yang amat limited, so saye dapat drower yang cenonet aje, tuh pun request nak jugak even kecik, yela nanti mane nak letak sudu garpu senduk2 sume kan...


hasil tangan cik hubby lepas pasang oven...


as mentioned previously, kan dapur saye nih kecik...so kne fully utilized la semua space yang ade... termasuk la L shape kat ujung tuh... rugi tau kalau biar kan aje....
so solution nye??


tadaaaaa, saving space kan??
boleh la sumbat periuk bagai, xpayah nak seluk2 tangan sampai dalam2.. just tarik aje pull basket tuh..


end lastly 1 lagi pull basket, kecik cenonet kecik aje tapi useful..


untuk letak semua botol2 sos bagai...
tak adela bersepah sangat kat atas table top kan...


tu jela hasil project kitchen cabinet saye yang simple...
alhamdulillah settle dah...
1 lagi jek x setel2...
~perangai rajin memasak kat dapur still tak improve2 lagi haishhhh... =P
jommmm balikkk!!


103 comments:

Lieya said...

Wahhh bestnye dah pasang cabinet... berapa kosnye ni??? simple and cantekkkkkkk

Reen Tart Nenas said...

ieza, ni buat kat ner kitchen cabinet nie? serius lawa design. even dapur kecik, tp dgn design tu, mmg dh sesuai sgt. saye pun tgh mencari2 design n kitchen kabinet yg murah2. dpur pun kecik jugaaaa.

ieza said...

Lieya- hihi dapur saye kcik cenonet aje so kene yang simple2 sudeyyy hihi...Konkrit ngan table top tuh kontraktor rumah charge dlm rm2800, pastu kitchen cabinet pulak costnye dalam rm4800.

Reen- mekasih huhu...itula dapo kcik cenonet aje kan, saye buat dengan kontraktor kat jln kebun klang, dekat jek ngan alam impian shah alam..die xde kedai, memang kene terus pegi kilang die..sebab tu boleh dapat price murah, fresh from kilang hehe.. Kalau nak contact no die just pm jek saye k :)

Siti Salina said...

Blog walking...salam ieza. Seronok tgk dapur orang. saya nak tanya basket untuk corner tu awak beli kat maner? Kedai tempat saya buat kabinet cakap susah nak pasang basket ni kalau table top konkrit. Saya nampak awak punya paku kat tepi bukan kat lantai. Kat mana awak beli

Siti Salina said...

salam blog walking...ieza saya nak tanya kat mana awak beli basket corner tu? Saya tengok basket tu paku kat tepi pintu bukan kat lantai. Kedai tempat i buat kabinet cakap susah nak pasang basket corner tu kalau konkrit table top.

ieza said...

Hi siti salina,

Saye just suruh kontraktor kitchen cabinet tu manage semua. So memang die sendri yang beli basket and kitchen cabinet tu sendiri. Tapi memang die attach kat tepi and ade tebuk sikit kat lantai maybe nak bagi stable kot.
If u nak no kontraktor ni nanti pm i eh dear :)

Anonymous said...

Brapa kontak number org buat table top. Cntik dapur ieza

nor said...

nk num kontak kontraktor table top.cntik dapur u

nor said...

nk num kontak kontraktor table top.cntik dapur u

nor said...

nk kontak number org buat table top.cntik dapur u

ieza said...

Hi nor, tq for reading. Saye nak reply tapi xade emel u, nanti bagi emel eh saye emelkan contact no kontraktor tuh :)

Anonymous said...

Salam,

Boleh share contact number tukang kitchen kabinet tu x? email ke ahmadfirdaus.ishak@gmail.com ye. tq.

ibujelita said...

salam...
saya pun berminat nak tahu contact number...rumah saya dekat jalan kebun jer...

tolong email ke...
bubu_cekimi@yahoo.com.my

tq....

ibujelita said...

salam...

saya pun minat nak tahu no contact tukang kitchen kabinet dan table top....saya baru beli rumah dekat jalan kebun...

email ke
bubu_cekimi@yahoo.com.my

tq

ASHIRA ZUMI said...

salam..ieza, saya nak minta contact number pakcik yg buat kabinet ieza ni bleh x? cantik and save bdget tgk kabinet yg dia buatkan utk ieza.

emai kat saya ye: ashira_zumi@yahoo.com

thakns dear =)

ieza said...

Saye dah emel the details to all of u, hope that can help u guys :)

bluepink House said...

salam ieza, boleh tak emailkan contact number tukang kitchen kabinet tu?pls email me:nurbaya@encsb.com.my

terima kasih..!

Anonymous said...

salam...

saya pun minat nak tahu no contact tukang kitchen kabinet dan table top
pls emal me:nurbaya@encsb.com.my

bluepink House said...

salam...

saya pun minat nak tahu no contact tukang kitchen kabinet dan table top tu..
pls email me:
nurbaya@encsb.com.my

ieza said...

Saye dah emeln:) hope that can help :)

wani said...

Salam.. boleh email detail contact utk kitchen kabinet tuh?
suzalwani@gmail.com

suzalwani said...

Slam.. boleh emai, contact no kitchen kabinet n kontraktor tuh? suzalwani@gmail.com

Mizam said...

Salam,

Nak mintak share contact KC & table top tu jugak.

nluroix@gmail.com

thanks

Anonymous said...

Salam...

Cantik Kitchen Cabinet awak.Boleh email saya no contact supplier tu..Email to : leendaz@gmail.com

Thanks ya.

ieza said...

Sy dah emel the details :)

nuraida said...

salam, boleh email details kontraktor kitchen cabinet?
pintu cabinet tu 3G ke 4G ye? cantik!
Tq..
drnuraida25@gmail.com

Mirzahiri said...

Salam,

Wah i pun minat la dgn dapur u..
boleh x emailkan i no phone dia..
mirzahiri@gmail.com

ayahmamilisa said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

salam,
boleh emelkn sy detail contractor ni?
emel saya: syahidakmal@gmail.com

tq
shy

Ummu Umair Qayyum said...

kecik tapi comel... tgah survay gak ni... tq

http://nukilan-mutiarahati.blogspot.com/

Anonymous said...

Salam ieza, harga Rm2800 tu table top + kabinet ke?murah giler...sy dpt quot RM2400 utk table top je..dapur sy pn cinonet sebijik cm dapur awk.

Bole share contact no dia?email me pls at syasya_syarme@yahoo.com

Thanks dear

Anonymous said...

Salam Ieza, cantek & simple your KC...sy pun tgh survey juge...
tlg share contact nombo...
email an.naz6677@gmail.com

thanks ya...

Anonymous said...

awk, bleh email sy details kontraktor ni..sy pon tgh survey gak..tq in advance! arfahn@proton.com

Azlina Hayati said...

salam dear...can you send the contactor contact no..suke tgk ur kitchen cabinet...thanks...na_hayati@yahoo.com

Zawifatul Aziah said...

Hi..cantik..blh emel contact no. Kontraktor yg buat kc ni.. innerbeauty2u@gmail.com. tq :)

mizzura said...

hi...bw terjumpe sini...area kontraktor kc ni mcm dah dekat jer ngan rumah baru...bole bg no contact tak.. zura009@gmail.com..

thanks :-)

Linda Yusoff said...

Hi Ieza, berkenan betul i dengan dapur u. walllllaaaa !

Anonymous said...

Salam, boleh bg numb contractor yg buat kitchen cabinet tu. thanks.. lil_zart@yahoo.com

Sue Shana said...

bole share x no contractor? honeyna3107@gmail.com

Sue Shana said...

hi. .bole share x no contractor? ni email sy honeyna3107@gmail.com tq!

Sue Shana said...

bole share x no contractor? honeyna3107@gmail.com

Zack Merican said...

Boleh share contact no contractor ni..? zhafarabm@proton.com tlg email plssss..

Zack Merican said...

Boleh share contact no contractor ni..? zhafarabm@proton.com tlg email plssss..

Zack Merican said...

Boleh share contact no contractor ni..? zhafarabm@proton.com tlg email plssss..

Zack Merican said...

Tlg share contact no pls.. zhafarabm@proton.com tq...

MHSB said...

kalau nak cuba buat sendiri kitchen cabinet, boleh la lawat blog sy yer..
http://diysaja.blogspot.com/2013/12/buat-kabinet-dapur-sendiri.html

Anonymous said...

salam..hi nak mintak tolong share contact num tuk kitchen cabinet ni...kat mana ye kilang dia yg kat jalan kebun 2? email saya: syahv@yahoo.com

terima kasih

nananuha said...

salam sis..
boleh share x no kontraktor?
roszianahasan@gmail.com
tq in advanced

BabyLurveIt Baby & Kids Wear Collection ♥~ said...

salam sis..nk mntak tlg email contact number/address supplier tu?nie email sy,

noraini163@yahoo.co.uk

Thank you sis ;)

Anonymous said...

Salam sis...thank you for the blog entry..nk mntak sis share contact number contractor/supplier kitchen cabinet boleh?nie email sy

noraini163@yahoo.co.uk

Anonymous said...

Salam..
Boleh x share no kontraktor?
Rasa bermininat dengan hasil kerja nya.. Terima Kasih, jasa baik anda sangat2 saya harapkan..

fir_198511@yahoo.com

Anonymous said...

boleh share no contact kontraktor??

fir_198511@yahoo.com

Anonymous said...

nk mntak tlg email contact number/address supplier tu? nie email sy,

seirie@yahoo.com

Anonymous said...

Simple yet cantik....boleh tlg email kan phone ni and address kontractor sis...
Tq..
ainiemustafa@yahoo.com.my

C.H.E.R.M.I.N said...

salam...boleh emelkan saya no kontraktor pasang KC ni tak? terima kasih :)

sitinuralmizan@bh.com.my

C.H.E.R.M.I.N said...

salam
boleh emelkan saya no kontraktor KC tu dan pakcik buat table top tu tak?
Terima kasih :)

sitinuralmizan@bh.com.my

Anonymous said...

Minta no contractor tersebut, tlg email

ninjutsu22@gmail.com

Anonymous said...

salam sis ble sy minta no kontraktor table top tu dan yg wat kitchen cabinet tu tq. eayuim@yahoo.com

Anonymous said...

Salam sis
Boleh saya dapat details contractor/kilang kc tu?since saya igt nk buat sdri kc.just nk beli material je.boleh email kt saya
Nurul@iswarabena.com
Tqia!

safudin safie said...

I pon nak juga..pls email me.. safudinsafie@gmail.com

zuriati sulaiman said...

Salam sis..bole share no contractor tu .. zuriatiey@gmail.com ..
mekasey :)

zuriati sulaiman said...

Salam Sis.. sy pun nak no contractor ni.. email zuriatiey@gmail.com
..mekasey ye :)

Unknown said...

Boleh email info kat saye jugak x? Cantik sgt.....
lia_shahidin@yahoo.com

Tqvm dear

Lea Lyanna said...

Boleh email alamat n contact number tak? lea_lyanna@hotmail.com
Tq sgt2 ye...

Lea Lyanna said...

Boleh email tak ke lea_lyanna@hotmail.com contact tempat tu.. Berminat sgt nk tau.. Tq ye :)

aiya said...

Hye sis..blh tlg email contact no contractor ni x? fadliesaad1@gmail.com..tq

ain said...

Leh emailkn ke chyain@gmail.com

Maziah Thany said...

Hi awk email dkt kita bole maziahthany88@gmail.com

Anonymous said...

Slm.. Hi, sy pun nak contact nbr tu.. azadhashim@gmail.com

Ziana Azizan said...

Salam..boleh tau nama n contractor kitchen cabinet awak?
ziana.azizan@gmail.com
Thanks! 😊

Lyana@Mely said...

yana pun plan nak wat camni gak. buat konrit dulu.. pastu baru pasang KC.. berangan dulu.. baru nak pindah rumah..huhuhu

http://lyana-adam.blogspot.com

mieza said...

salam, saya pun nak mintak contact number contractor tuh.
cataliena_82@yahoo.com

tq dear..;-)

Anonymous said...

nk mntk contact no table top n kc bley...email kt elliesamad@yahoo.com
thanks ek

Anonymous said...

nak mintak contact no table top n kc..
email kt elliesamad@yahoo.com
thanks

Anonymous said...

mintak email contact number conractor kat saya alabrar9913@gmail.com

CikIrna said...

Salam..sy nk juga no kontraktor tu boleh?
ogos2010@gmail.com
Terima kasih

Anonymous said...

Salam, saya pun nak minta contact kontraktor kc awak? tolong email kat azimahmohd@gmail.com. Terima kasih.

adikAdelia said...

sablog walking...saya rokiah...minat tgk kitchen awak sis...bole email kat saya contact number dia tak sis kat email saya kia1980mj@gmail.com.tq

adikAdelia said...

salam, saya pun nak minta contact kontraktor kc awak? tolong email kat kia1980mj@gmail.com. Terima kasih.

kia said...

bole share no.contact kontraktor kitchen ni tak sis kat email saya kia1980mj@gmail.com tq

adikAdelia said...

Salam. Bole share no contact kontraktor kitchen ni di kia1980mj@gmail.com tq

Muzai Samilan said...

Assalam.. boleh share contact number kontraktor ni tak?? ni emel saya ye.. lize3712@gmail.com tq ye :)

Adikchiek said...

Minat juga nak buat table to...boleh recommand no kontraktor table top dan kitchen cabinet tu...terima kasih ya

Adikchiek said...

adikchiek@yahoo.com.my

Anonymous said...

Hi boleh share contact no contractor yg buat dapor awak? Tq tihanihan@gmail.com

Aida said...

Salam,

Bleh share contact no contractor Kitchen Cabinet dgn saya. My email is aida17@yahoo.com

Thanks.

rose zaki said...

sis mntk no kntrctor yg buat kc..boleh emailkn no rose.adilah@gmail.com

ieza said...

hi u ollsss, saye dah reply ya emel pasal contact no contractor tu.. hope can help u guys =)

ndeanaz D said...

salam ieza.. boleh pm no.contractor tu?
ndeanaz11@gmail.com
tq

Noor Khalidah said...

salam ieza..
emel sy no contractor kitchen cabinet tu blh??
khalidah@upm.edu.my

tqvm

Anonymous said...

Salam list boleh emailkan sya no contact contractor buat kitchen kabinet ni tak??

Karlida_stamford@yahoo.com

Anonymous said...

Salam sis, boleh emailkan sya no contact contractor buat kitchen kabinet ni tak??

munmp3@gmail.com

ariana.adib said...

Salam dear..bolh email kt sya x cntact no kontraktor 2..azlinaj26@gmail.com...tqqqq

ariana.adib said...

Salam dear..bolh email kt sya x cntact no kontraktor 2..azlinaj26@gmail.com...tqqqq

ina samsuri said...

Salam sis,bole mintak no contrator.table top pon contractor yg sama ke?
Email sy inasams1502@gmail.com
Tia..

Sathan Ramasamy said...

hi.. boleh tolong PM no kontraktor tu?

Tuah Besar said...

salam sis...tolong emailkan contact number contractor tu...tq sis...
tuahbesar@gmail.com

Norazizah mat ujalan said...

Salam
Blh email contact no kontraktor kitchen kab tu? Thank you . azizahmu@gmail.com

Anonymous said...

salam sis, boleh x sharekan no kontraktor table top tu? tq sis..
nadhebat@gmail.com

Anonymous said...

Salam sis..boleh email contact number kontraktor kitchen kabinet..
Ni email sy.tq sis anisnaziha@gmail.com

najwa3289najwa3289 said...

salam sis, boleh share x number kontraktor tuh, nie email saya, najwa.fudil@gmail.com

ms kas said...

salam sis..sy nk contact no contractor tu bole? email kt kasnorniza89@gmail.com
thanks in advance! :)

noraz_stylista said...

Assalam sis.. emel kt sy gak contact no. Cantik dapir sis.. dapur sy pon kecik ni so kene utilise betol2.. emel ke azmizammin@gmail.com