Tuesday, February 7, 2012

House project ~ living hall project

Happy holiday peeps...
Sempena public holiday nih, wajibla kami abiskan mase mengemas barang2 kat rumah....tapi still tak habis2 kemas lagi adeiiii stresss....

Pagi tadi datang itu lori kuning.....wink wink....
Wekend lepas kami cari barang2 rumah di ikea...



Alang2 suruh delivery barang, kami suruh diorang pasangkan sekali...senang, lets the expert do....cewahhhh~ itu ayat orang malas ok! Hehe

Charge untuk delivery ke shah alam is RM65, pastu charge untuk staff ikea assembles kan barang2 adalah 5% dari harga barang yang di beli...
Tapi kalau rase sangat rajin + berbakat nak pasang, so boleh la pasang sendiri hehe.... Tak susah pun sebab memang ade manual kan... Just maybe berejam la kot haha....


First project ~ nak kasik clear barang2 cik hubby.... Die suke tau letak barang2 die all over satu rumah... Pening asik nak duk kutip aje....
So solution nye, beli this rack, letak semua all together....nampak la organize sikit kot...

Nanti later boleh tambah drower, colourful boxes and basket kat dalam tuh.... Semua ade jual kat ikea....comel2 aje.....
For the meantime saye just letak aje dalam bekas2 yang ade huuuuu...boleh la haha~ budget dah lari :p


Then second project~ tempat melepak kami laki bini plak....
Mule2 plan nak ektorp, tapi last2 angkut yang nih pulak....
Bile balik umah, teringat2 balik kat ektorp tuh.....haihhh pompuan memang susah betul nak buat decision.....


Rase duit mengalir dah macam air jek sobssss (T-T)
Padahal beli barang kecik2 aje pun~ amik yang mura2 aje huu...
Tapi sampai 2 troli kami tolak....ajaib betul kan mane ntah datang barang2 lain yang tak ade dalam list tu huhu....


Barang yang paling best?
Tadaaaaaaaaaaaa ~ penimbang berat!
Ahahahahaha ok lepas nih boleh timbang berat hari2 ok....
Mood diet is ON! Ahahahaha padan muke si gemok! Hehe



- Posted using BlogPress from my iPad

3 comments:

CaDLyNN said...

cantikla lemari putih tu...cantiknyeeee

penimbang tu penting beb utk org yg suke mkn cm ko..kikiki

ieza said...

ahahahaha memang padan muke aku kan, makan aje keje x hingat kan deh gedempol haha

Siti Salina said...

haha...sama macam saya beli penimbang kat ikea. murah...tahan lama tak tahu la. Tangan main ambik je barang kat ikea sampai husband cakap cukup dah tu sebab penuh trolley.