Friday, February 24, 2012

House project - wall paper project

My previous Entry ade cerite pasal dealmates buat offer korea wallpaper...

So kami pun ke kedai korea wall paper dekat puchong untuk redeem..
Pening jugak nak pilih2 wall paper yang mane....
Sebab banyak choices kat sana....
Jadi rambang mata.... Tapi yang cantik2 banyak yang dah habis....





Saye bkenan sangat dengan wall paper kat pic bawah nih...tapi dah tak ade stok la pulak! Kalau dah abis tak payah la duk tayang lagi sobsss (T-T)
P/s: Sorry pic tebalik- sampai skang tak tau camne nak rotate pic pakai ipad!




Lepas tu, kami pun short list la yang berkenan di hati.... Saye off course la suke yang bunge2 gitu..... Tapi cik hubby tak suke pulaks sobsssss lagik (T-T)
End up amikla ikut taste cik hubby.....sobssssss

Bile dah short list kan wall paper, kite boleh display and tengok camne rupenye bile dah pasang kat dinding....yela mane tau kot2 serabut plak nanti kan....
Kat sini ade dsediakan software tu,so boleh la customer buat 'try & error' dekat pilihan2 wallpaper diorang....




Upah pasang wallpaper RM150, tapi kalau beli 1 roll saje upah nye jadi RM200... Tak patut betul tau...... So kami cari orang lain yang boleh pasang kan wall paper....die charge kami RM100 aje....
So for those yang nak suruh Mr. Choi pasang kan wall paper, bole contact terus ~ 0165276630


Senang aje rupenye nak pasang wallpaper nih...tak sampai 30 minit dah siap....
So inilah rupe nye bile dah siap pasang wall paper nye.....
Hmmm komplen kat cik hubby cakap tak cantik punnnnn.... Dalam otak still terbayang2 wall paper bunge2 aritu huuuuu sobssssss lagik (T-T)
Tak pe la, saye kan isteri mithali huk huk huk......


- Posted using BlogPress from my iPad

92 comments:

Bonda Adam said...

eh cantikla... apa saja yg berwarna kelabu adalah pilihan hatiku....huhuhu

ieza said...

Erk sarah suke klabu? Memang same taste dengan izu tau haha luar rumah kitorg pun izu cat kaler klabu...so sarah boleh la geng ngan izu hihi

Tishya said...

cantik. murah ker tu? yg izah pasang kt hall tu?

ieza said...

Errrr ntahla xbrape bkenan sgt huhu..... Mura jek tisha kte beli mase ade sale kat groupon dlu, rm260 jek mase sale

farid aka farida said...

cantikla izah..terus naek seri..bape total + upah?nak wat la kalo dapat bonus 12 bulan nanti..hihih

ieza said...

Huhu sebab kte suke yg bunge2 kot....wall paper tuh rm260, upah rm100... Slalu korean wallpaper nih buat sale kat groupon, so tunggu jek die sale...sebab kalo beli price biase rm799... Haha bonus? I likeeeeeeee

Ninie said...

Assalamualaikum Dear, Bole tak I nk contact number person yg psgkan wallpaper u tu? I pun ade beli 4 Roll Korean Wall Paper ni. Dia charge Rm600 utk pemasangan.. Bila baca you tulis Rm100.. Sangat murahlah tu.. Email I : niniecakeshouse@yahoo.com
Tq so much..

Ninie said...

Assalamualaikum Dear, Bole tak I nk contact number person yg psgkan wallpaper u tu? I pun ade beli 4 Roll Korean Wall Paper ni. Dia charge Rm600 utk pemasangan.. Bila baca you tulis Rm100.. Sangat murahlah tu.. Email I : niniecakeshouse@yahoo.com
Tq so much..

Ninie said...

Assalamualaikum Dear, Bole tak I nk contact number person yg psgkan wallpaper u tu? I pun ade beli 4 Roll Korean Wall Paper ni. Dia charge Rm600 utk pemasangan.. Bila baca you tulis Rm100.. Sangat murahlah tu..
Tq so much..

ieza said...

Wslm, saye upah mr.choy. Nanti saye emel no hpn die eh

Anonymous said...

boleh tak email saya no org yg pasang wallpaper ASAP
murah sgt tu

n_azahmn@yahoo.com

tq

Anonymous said...

boleh tak email saya no org yg pasang wallpaper ASAP
murah sgt tu

n_azahmn@yahoo.com

tq

Azah said...

nak juga email dia

email ke

n_azahmn@yahoo.com

tq

ieza said...

Saye dah emel dah td :)

Reen Tart Nenas said...

ieza, boleh tak dptkan no org yg pasang wallpaper tu? xsilap saye skang groupon tgh buat sale yg korean wallpaper tu. ingat nak beli :)

Reen Tart Nenas said...

eih ini email: reentartnenas@gmail.com

Anonymous said...

Slm dear... Leh email contact no org yg psg wallpaper tu? Tqvm ye... angah_chevy@yahoo.com

ieza said...

Saye dah emel td dear :)

Anonymous said...

Salam Kak. Can I have Mr Choy's phone number?

puterinfhanis@gmail.com

Thanks kak! :)

ieza said...

Wslm dear, saye dah emel tadi.. Selamat mendeko2 :)

~: Mrs Apek aka UmmiNor:~ said...

Salam. Boleh emel contact no yg pasang wallpaper x ke sriledang@yahoo.com. Thanks

ieza said...

wslm, dah emel dah dear =)

Anonymous said...

salam, boleh tak email no.hp uncle yang pasang wallpaper to lailiamni@gmail.com. Tenkiuu

Anonymous said...

Salam, boley x saya nk mintak number Mr Choy tu..? Email saya suraya1982@gmail.com. Thank you! :)

Anonymous said...

Salam, boley x saya nk mintak number Mr Choy tu..? Email saya suraya1982@gmail.com. Thank you! :)

Anonymous said...

Salam, boley x saya nk mintak number Mr Choy tu..? Email saya suraya1982@gmail.com. Thank you! :)

mama salmi said...

dear, boleh bg contact no mr. yg pasangkan wallpaper u x.. tq.. :)

anakmakabah6[at]yahoo[dot]com

Anonymous said...

blh tak email saya skali......mohamadsukri@gmail.com
jutaan terima kasih.

ieza said...

saye dah email dah to you all, hope this can help =)

Anonymous said...

Saya nk contact no org yg pasang wallpaper bole?

Anonymous said...

Salam..... Bole saya mintak contact no mr choy?? azrinaazmi@ymail.com

Nazz Cheryn said...

boleh email sy no tel n nama org yg pasang wallpaper...rm100 yer utk 1 gulung ke cmne?
laurel8183@gmail.com

Anonymous said...

salam ieza. boleh emailkan sy contact no mr choy.
mulan_kios@yahoo.com. tqvm.

ieza said...

Dear all, saye dah emel sume no contact tadi, but to mulan_kios@yahoo.com. Saye dah try emel to you but it seems that emel u ade error and cannot be deliver... Nanti u try bagi emel u yang correct eh. Tq :)

Anonymous said...

salam ieza... boleh share kan contact no .. sy pun tgh usha utk pasang wallpaper kat rumah..
emel saya a_suy9@yahoo.com

tq yer

ieza said...

Wslm dear,
Saye dah emel dah tadi :)

Anonymous said...

salam ieza.. sori... baru perasan email tersalah taip..
yg betul a_su79@yahoo.com

sori sgt yer... tq..

B.I.L.I.S said...

Assalamualaikum..blh xemelkan sy no mr choy..bilis81@yahoo.com..tq

Anonymous said...

salam, tolong email contact mr choy tu kat saya. gorrgoo@yahoo.com.

tq.

Anonymous said...

mintak email no fon yg pasang wallpaper tu

gorrgoo@yahoo.com
tq

Mira Zulkefli said...

salam, bleh tolong emelkan saya no phone installer wallpaper tu. tqsm :)
mira@oceanprosperity.com.my

Mira Zulkefli said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Hi..sorry i pun nak contact number mr.choy! Tq so much dear! Nurulhuda.bahuddin@gmail.com.. I rase better u edit entry u ni n letak je contact no die..sbb da ramai sgt mintak..hehe

Anonymous said...

Salam

boleh tolong email hp no uncle tu tak? saya pun berminat nak guna khidmat dia

tjiskandar@gmail.com

tq

ieza said...

Ok sy dah emel the details :) hope that can help u guys

Anonymous said...

hi...
boleh bg i contact number mr choy x?
i pon beli wallpaper kt groupon tp sampai sekarang x pasang2 lagi...
thanks ya

idayu6976@yahoo.com

Saphenous said...

Salam...

Bolehkah bagi Saya contact number installer tu...saya pun baru beli wallpaper kat puchong...pening nak cari siapa nak pasang. To long emailkan ke safina@crc.gov.my ye..

Thanks Ieza..

Anonymous said...

Salam..

Bleh emailkn pd sy contact no. Mr Choy jgk? waiza_wmohd@yahoo.com. tgh cari org utk pasangkan wallpaper...tqvm dear :)

Anonymous said...

Salam ieza,

Would u mind to share mr choy's contact no? For the benefit of others, i think it is best if you just reply using this thread. tqvm.

Regards,
GG

Anonymous said...

Hi dear...

boleh fwdkan sekali lg contact no. Mr Choy to my yahoo mail waiza_wmohd@yahoo.com? tak dpt cari blk your previous email, maybe something wrong with yahoo mail. Thanks again! :)

azmi abrahman said...

Slm ...tlg bg contact no or email mr choy tu tak....murah sgt tu.....tq....my email: azmi.abrahman@yahoo.com.my...tq

azmi abrahman said...

Slm....tlg email jugak contact no mr choy tu ye...dah 3 bulan dah saya cari yg harga reasonable.....tq...my email: azmi.abrahman@yahoo.com.my...tq

azmi abrahman said...

Slm ...tlg bg contact no or email mr choy tu tak....murah sgt tu.....tq....my email: azmi.abrahman@yahoo.com.my...tq

azmi abrahman said...

Boleh share tak nama kedai n address kedai yg jual korean

ieza said...

Saye dah emel. Kedai wall paper tuh ade dalam previous entry saye, bole klik je link yang saye bagi. Saye beli wall paper kat korea wall paper, btul2 kat sebela ioi mall puchong. Hope this can help :)

Anonymous said...

Saya pun berminat nak no contact pasang wallpaper..bole tolong mail ke mrnazrey@yahoo.com

ieza said...

Sy dah emel :) tq

nuraida said...

Salam,
Boleh tak nak contact number mr choy?
drnuraida@yahoo.com
Thank you so much for sharing!

Anonymous said...

Assalam Ieza,

Minta tolong emel wallpaper installer Mr Choy kpd saya di tunteja26@yahoo.co.uk

Terima kasih :)

ieza said...

Saye dah emel the details :)

Anonymous said...

Asslm ieza, saya ida. sy pun tgh carik org nk psg. Wall paper da beli td kat ctu,tp caj nya mahal. Rm200 per roll. Tlg email kt saya ye. cikit@yahoo.com
Thanks.

Anonymous said...

Slm ieza. Saya Ida. Boleh bg ctct juga. Email saya: cikit@yahoo.com

Thanks.

Anonymous said...

Sy pun nak jugak no tepon tu bole? giejaha6@gmail.com... Thanks sis..

Anonymous said...

bole kasi no uncle ni..giejaha6@gmail.com.my

Anonymous said...

email pd sy no tepon uncle tu.. rizal@trestar.net...tq

Anonymous said...

sy pun nak jugak no tepon uncle tu.. rizal@treestar.net

Anonymous said...

boleh x email saya no mr choy yg pasang wallpaper tu..

azraffi.senin@gmail.com

Anonymous said...

Untung apek...hehehe..
Apakata publish je number hp uncle tu.
Anyway nice house ..

Anonymous said...

ieza,nk mnta gak no cntact mr choy tu..
nazaruddin_80@yahoo.com
tqvm

Anonymous said...

salam ieza...nak jugak contact mr choy tu...linyassin@hotmail.com

imelda said...

salam,, bley emel saya no phone org yg pasang wallpaper tu x? reupgraded@yahoo.com
tqvm

Nor Ashmizah said...

Salam ieza, nk no uncle choy tu jugak blh? Email ke isoenzim@yahoo.com. Tengkiu sgt2 :)

Anonymous said...

Salam ieza, blh bg no uncle tu jgk x? Email ke isoenzim@yahoo.com. Tengkiu sgt2 :)

Nor Ashmizah said...

Salam ieza, nk no uncle choy tu jugak blh? Email ke isoenzim@yahoo.com. Tengkiu sgt2 :)

Anonymous said...

salam cik eiza, would you mind giving me Mr. Choy's contact no too. I pun nak pasang wallpaper juga. TQVM. fzlina@yahoo.com

Dahlia Court MC said...

Salam cik eiza.....mintak tlg emailkan saya no tipon mr. choy tu bole? Tima kasih byk2.... irrazz@yahoo.com

Dahlia Court MC said...

Salam ieza....mintak tlg email kan saya juga no. tipon mr. choy tu yer...tima kasih byk2 irrazz@yahoo.com

Biqque said...

hi babe, just nak tau, are u satisfied with the installation? kemas tak uncle to buat? dia buat sorg je ke? as of today, wallpaper tu still lekat elok tak?

tx ya, i nak pasang soon ni :)

ieza said...

Hi biqque, so far die psg mmg kemas, i da pkai wall paper almost 2 taun da, n still ok xde tkopek ke tcabut ke.. Mmg bole call trus suh psg hehe

Biqque said...

great! i dah set appointment dgn dia ahad ni :) tx babe!

linda zainudin said...

Salam Hi. Best baca entry wallpaper u ni sbb smlm kitaorg pun baru je beli wallpaper kat puchong sebijik kedai yg sama. Nk minta no hp Mr Choi boleh? Pls email me Mr Choi hp no ya. hzlindaz@gmail.com. Tq Tq

Anonymous said...

Salam.. boleh emel pada saya contact no. uncle yang pasangkan wall paper? terima kasih ;) - che_pa@yahoo.com

Unknown said...

Salam boleh tolong email to me mr choy punya number .. tq

my email is cchasz@gmail.com

Unknown said...

Salam boleh tolong email to me mr choy punya number .. tq

my email is cchasz@gmail.com

Anonymous said...

salam..boleh email kat saya hp no. mr. choy tak
tq
afie_m@yahoo.com

suhana said...

Assalam ieza..blh share tak contact no Mr choy yg pasang wallpaper tu..ini email Sy suhanawaty@gmail.com.tq

suhana said...

Assalam ieza..blh share tak contact no Mr choy yg pasang wallpaper tu..ini email Sy suhanawaty@gmail.com.tq

Fareeda Yati said...

Salam...boleh email no tel mr choi x?...dah lama beli wallpaper tp xde sapa nk pasang...noaryatiahmady@yahoo.com

Fareeda Yati said...

Salam...boleh email sy no tel mr choi...dah lama beli wallpaper tp xde sapa nl pasang...noaryatiahmady@yahoo.com

Fareeda Yati said...

Salam boleh email pada sy no tel mr choi tu x?..dah lama beli wallpaper tp xde sapa nk pasang

Chenta Suhada said...

Salam dear..
Nak tnye bli wallpaper tu kt mne ye??
Dia siap pasang ke x???

Chenta Suhada said...

Salam dear..
Nak tnye bli wallpaper tu kt mne ye??
Dia siap pasang ke x???