Tuesday, February 28, 2012

Trip to Langkawi ~ first day 23 Feb 2012

dear my virtual diary...today nak story pasal langkawi trip last week...
asik tak sempat nak menulis sebab this week banyak la pulak keje...

ok, kami naik firefly jek ke langkawi..senang sebab just depart dekat airport subang aje...
dalam pukul 12 kami dah sampai ke langkawi..the flight took about 1 hour & 45 minutes...
agak lambat la kalau nak compare dengan aircraft Boeing 737 which only required 45 minutes aje to langkawi....but so far really satisfied la with the service kalau nak di compare dengan air asia eheksss =P ~ support MAS!

sampai2 aje, kereta sewa dah pun tunggu kami di airport. saye dah book awal2 dengan abang fauzi nih..kami sewa kete wira with cost RM60 per day.. then kami terus check in di hotel pulak...kami stay di My hotel kat pekan kuah...


lepas dah refresh2 sikit, kami pun jalan2 kat pantai tanjung Rhu... memang kat sini pantai nye agak bersih and cantik sikit nak di compare dengan pantai cenang..sebabnye kat sini private beach, so tak ramai sangat yang datang ke sini...nak masuk pun ade pak guard jage...

ok before tuh kite lepak2 dulu minum cendol + rojak buah...
phewwwww memang best sambil layan angin sepoi2 tepi laut =)


ok nih la die pantai tanjung rhu nye...
bersih & peacefull... nak mandi kat sini pun ok sebab airnye still bersih + tak ramai sangat orang.. view pun sangat tenang aje...


ok harusla tepek sikit gamba gedik tuan punye blog kan kan ehehe...
release stress kate nye...




ok kat sini ade kedai2 jual makanan dan pakaian...

ade 1 kedai makan siam yang sedap kat sini...so lepas dah berendam2 dalam laut, boleh la makan2 pulak...


nih view pekan kuah dari balcony hotel...
kat bawah tuh ade pulak pasar malam...so memang wajib serbu la kan...
nak tengok jugak ape makanan2 best kat langkawi nih...


saye suke sangat kuah topi nih..sedap!


nih pulak kuih jawa...first time tengok, pelik tapi sedap =)

so that's all story untuk our first day trip to langkawi...
to be continued....~ kalau rajin ahahahahha =P



6 comments:

Lieya said...

Singgah sini... nak tanya sikit boleh, overall berapa habis pegi langkawi ni termasuk kos for hotel ngan flight. Heeeee kalau sudi nak share laaa... thanksss

ieza said...

Hi lieya...
Alamak kalo betul2 exact total x ingatla sangat...
Tapi flight tuh dapat beli mase sale so total pegi balik 2 orang dengan firefly rm200. Hotel 4hari3 malam rm264, enterance cablr car sorang rm15, makam mahsuri sorang rm5, so agak2 total campur dengan shopping+ makan lagi dalam rm800 kot hihi :)

khuzai said...

salam... nk tnye.. hotel kt mne eh? mcm murah plk untk 3 mlm tu... thankss

ieza said...

salam khuzai,
saye duduk kat myhotel kat langkawi, pernight kalau xsilap dlm RM120++
yg rm60 tu sewa kete, sehari RM60

hope this can help u dear =)

amirah harith said...

salam ieza,nak ty ada no phone en fauzi x car rental tu?agak2 sempat x lg book?

ieza said...

wslm amirah - nih no kete sewa langkawi tu. nih no en fauzi tu 0124154675.
hope this can help u dear =)