Wednesday, March 21, 2012

Kampung House make over progress


lame dah kami tak balik ke kampung...
rase nye taun lepas kot kami balik kampung...
nak tepek sikit gamba rumah arway nenek, before rumah nih siap...
banyak betul kenangan family kami kat rumah nih...

so kali nih balik kampung boleh la kami tengok2 rumah kampung yang tengah di renovate..
rumah kayu yang lame dalam gamba bawah nih adalah rumah asal..
ayah kate die nak remain kan serambi asal rumah nih..
so that nanti bile ayah & mak pindah kat sini, die boleh tengok view2 pokok2 kat serambi lame tuh nanti...


yang nih main living hall... tak tau la asal ayah letak banyak sangat lampu down light..
kate nye biar rumah tu terang... dah macam kat shopping complex aje rase...



yang nih pulak kolam ikan dekat tengah2 rumah kire seperate kan main living hall dengan living hall tengah..memang ayah beria2 sangat nak buat kolam ikan nih...errr kalau request fish spa agak2 ayah layan x? hahahaha

ni pulak bilik sembahyang... kalau time raye boleh la family kami yang besar nih semayang ramai2...

and ayah buat sekali tempat ambil wudhuk so that nanti tak la nak kene berebut2 tunggu que kat bilik air..

yang nih master bed room bilik my parents..

yang nih bilik saye + hubby =)
seronok sebab lepas nih boleh deko2 pulak even bilik kecik cenonet aje...

area toilet belakang & dry kitchen

yang nih dry kitchen tapi gamba memang gelap sebab lampu belum pasang lagi time nih...

yang nih kawasan luar dapur & kat hujung tu wet kitchen..
kat luar nih kami plan nak buat tempat bbq + melepak2 sesame family nanti...

ade pulak 3 ekor kucing2 comel lat rumah nih..mak kate ade orang buang..siannn kan...
yang nih kat area living hall no 2 sebelah kolam ikan tadi...
yang nih boleh jadi port tido beramai2 kami sekeluarga time raye nanti...

and last but not least, kete kuning ajaib....
sedih pulak bile teringat balik kenangan dengan arwah nenek kat rumah kampung nih...


2 comments:

Tishya said...

besnyer rumah kampung izzah ni. mana serambinyer tak nmpk pon???

ieza said...

serambi tuh yang kat tepi skali tuh tisha yang kayu2 tuhhh