Friday, March 16, 2012

kota kinabalu trip day first ~ 8 March 2012

kamis lepas saye + cik hubby + chep ke kota kinabalu sabah...
ade wedding membe utm kat sane ~ eka
so alang2 datang wedding wajibla jalan2 skali kan...

flight kami pukul 7.40pm...so lepas keje terus cabut ke LCCT..
kami park kereta kat dalam tune hotel aje..parking rate kat situ rm20 per day...
so kalau macam kami, untuk 6 hari parking total cost is rm120...
lepas tu kene menapak sikit ke terminal dalam 5 minit...

kami sampai kat kota kinabalu (k.k) dalam pukul 10.15pm..
sebelum ke sane saye dah booking kereta sewa..
kami sewa toyota avanza which cost us rm135 per day...
so far memang kete nih amatla jimat minyak...



lepas dah sampai ke hotel, kami pun check in dulu and refresh sikit...
kami check in 1 malam di hotel Wah May Kota kinabalu.. they charged us RM98 per night for queen bed room + free wifi...
then dari hotel kami just berjalan ke ace planet k.k, kat sane banyak gerai2 makan seafood..
perut pun dah melalak2 lapo... makan jommm

mule2 kene pilih seafood ape yang nak dimakan..
pastu suruh aje orang kedai tuh masak... pilih la nak masak macam mane..
macam2 ade kat sini...harge pun boleh tahan murah..

kami dinner di Glam's station selepas di rekemen by owner kete sewa kami...
die kate paling sedap kat sini + harge murah..
so harusla try kan..



yang nih specialty kat sini~ 3 layer tea

sebab dah malam tak nak order banyak sangat kan ~ takut gemoks eheksss
kami order sotong goreng tepung + ikan siakap stim + nasi putih


so far sedap. just ikan die tak ade la rase pedas2...
memang kat sini susah nak jumpe makanan pedas kot huhu...
total yang kitorang makan + minum = rm58.90
murah kan? + berbaloi2 ...

burppppppp kenyang dah alhamdulillah =)
ok malam nih kene tdo awal sebab pagi2 sok nak ke ranau pulak...


to be continued.....(kalau rajin ahahaha)



5 comments:

Anonymous said...

salam... boleh sy dptkan contact no owner kereta sewa? Nak ke sana jun nnt..

ieza said...

Wslm, awak boleh contact mr.mike 016-68407069. Hope this can help! Hv fun kat kk nanti :)

Anonymous said...

thanks!

Anonymous said...

ops.. no hp ni mcm terlebih angka je...

ieza said...

Ooopssss sowie dear :)
No phone mr mike 016-8407069... Jgn lupe mintak diskaun nanti hihi