Friday, March 16, 2012

kota kinabalu trip day two ~ 9 March 2012

pagi2 lagi kami dah bangun...
lega sikit badan lepas dah dapat tido yang cukup
lepas breakfast kami pun bergerak ke Ranau...
nak kene drive 2 jam ke ranau...nasib baik ade drebar saye yang sorang tuhhhh..ehehehe

as usual la kan, adat perantau kenela berguru dengan mr. gps..
nasib baik sampai jugak hehe.. so far jalan nak ke ranau amatla senang sebab ade banyak sign board.. so insyaAllah tak sesat punye la =)

gamba kat bawah nih adalah the famous Jambatan Tamparuli..
yang marsha AF selalu nyanyi tuh..

then, kami singgah kat pekan Nabalu..
ramai tourist turun kat sini untuk amik gamba & membeli belah...
banyak kedai2 kat sini + harge kat sini agak lebih murah kalau nak di compare dekat pasar filipina di k.k... so sape2 nak beli souvenir, boleh la beli kat sini...

kat sini ade menara tinjau kalau nak tengok view cantik berlatar belakang kan mt. kinabalu..

subhanAllah, memang view sangat cantik + sejuk jek mata =)

dekat sane ade lagi satu spot untuk tengok view cantik...
tapi tersorok ke belakang sikit...

post over cik hubby


agak sedih sebab tempat cantik macam nih, tapi tak di jage...
dahla ramai tourist yang datang...

kami sampai di Ranau selepas 2 jam driving...
kami check in di Lohan Rest House.. murah aje price nye, RM55 per night -queen bed + wifi + fan.. and makanan kat cafe kat situ memang sedap2..so order and makan kat sane aje...
and ade tempat2 menarik dekat sekitar ranau + hanye perlu drive 30 minute untuk ke kundasang dari ranau....so it's a good option to stay kat sini kalau nak berjalan2 area ranau..

malam tu, kami ke dewan kg lohan, tolong family eka prepare kan dewan untuk majlis esok...
hehehe ksiannnn peranten pun kene buli pasang alas meja...
tak pe, sok nak jadi raja sehari kan hihi...

so summary untuk tempat2 best that we've visited today:

1) Jambatan Tamparuli (lalu aje)
2) Pekan Nabalu
3) Ranau - Kg. Lohan

to be continued.....

3 comments:

eug|ena said...

hi harizah.. update la lg psl kk ek.. nanti boleh mizah refer ;)

btw, permisi utk link ur blog ek..

thanks~

ieza said...

hi mizah =)
thanks for reading hihi.. insyaAlah nanti akan di update pasal trip KK,tunggu time rajin aje nih hehehe

Mrs Najib said...

ieza,

Isnin jupe lg kt klinik tp segan nk tegur sbnrnye nk tanye cmne keadaan u.

Orang pi kuching u pi KK, mcm Dr zamri pesan soh pi honeymoon plak slps kena inject..huhu

Harap good news bagi u yea balik honeymoon nie..huhu