Saturday, March 3, 2012

Trip to Langkawi ~ day three


fuhhhh marathon entry hari nih...
kene habis kan jugak sebab next week another trip to sabah pulak...
ok, pagi2 on day 3 kami ke cable car langkawi...
untung sangat pegi time nih sebab tak ramai orang..so tak payah nak beratur2 beli tiket...
harga tiket : adult RM15 tapi dengan mycard(kad pengenalan)
kalau tak, harge nye adalah RM30 per person...

ok mase naik cable car ni memang agak gayat sikit sebab tinggi nyee...
dua kali ganda kot tinggi dari cable car genting highlands...
memang cuak sebab saye nih gayat bile kat tempat tinggi ehehe...

tapi dah sampai kat atas, subhanallah... memang cantik sangat!
sejuk sangat hati....memang release stress...


gedik ke? hehe sorry memang panas + silau kat atas tuh ok...

sweet sangat ade sorang mat salleh amik kan gamba kami berdua... =)


yang bawah nih pulak extension bridge... mula2 tak nak pegi sebab jauh nanti penat nak menapak...tapi bile dah kene paksa dengan cik hubby, kena la jugak ikut sobss...
berpeluh2 nak mendaki tangga adeihhhh
nasib baik view memang cantik yang amat... so tak kisah la kalau penat mendaki kan...




ok lepas dah puas jalan2, kami pun jalan2 pegi cari tempat nak lunch...
makan kat medan selera tak jauh dari tempat beras terbakar...
murah + sedap... nasi goreng + mee hailam + sotong goreng tepung + drinks tak sampai pun RM20...murah + sedap...


kami jalan2 kat langkawi nih pakai tour guide sebenarnye...
nih la die tour guide nye~ memang bergune betul ipad2 nih... senang sikit nak berjalan2

ok, then kami terus ke beras terbakar...
bagi saye tak ade bende sangat pun kat sini...tapi saje jek nak bawak cik hubby jalan2...


selalunye orang ke sini sebab nak shopping.. kat sini banyak kedai2... kain batik & pelikat, toto, baju2, makanan & souvenir memang banyak and murah2 kat sini...ubat2 gamat pun banyak...


then petang tu, kami shopping pulak...
tak shopping ape pun...coklat2 aje... memang wajib beli sebab murah2 kat sini... kate duty free

for me, coklat yang wajib kene beli is whittakers choc.. originated from new Zealand...
memang serius sedap! susah nak jumpe choc nih kat K.L kecuali kat duty free airport LCCT..

petang tuh kami lepak2 sambil tengok sunset kat balcony hotel...

ade uptown kat pekan kuah tiap2 malam jumaat sabtu... so kami pun survey2 la ape yang ade..
hmmm tak best sangat la sebab barang2 nye same aje...


mase tengah jalan2 tuh, terjumpe kedai cotton art nih..
semua baju2 dalam kedai nih dibuat dari kain cotton warna putih..
memang cool dahla murah semuanya RM28 aje sehelai...



kalau murah wajib la grab sehelai dua kan...
dah penat jalan2 kami pun balik ke hotel...
tak perasan pun dah 3 hari kat langkawi.. esok nak balik dah =(



related entry:
langkawi trip ~ day one
langkawi trip ~ day two

2 comments:

Bonda Adam said...

beautiful couple... thanks for the choc...mcm kena pi nieh..nk gi cotton art..ada skirt cotton yg menambat hatiku...heeee

ieza said...

Hihi sesame :) waaaaaaa ape lagi cepat plannnnnnnn holiday! Hahaha