Tuesday, July 17, 2012

Dating atas gunung

Hepi 2 years anniversary cik hubby....
Malas nak travel jauh2, so naik gunung jela senang....
Sejuk dah ala2 kat u.k dah pun, boleh remind balik zaman2 start bercintan kat u.k dulu2 kot ~ eh gedik tetibe!




We stay kat first world hotel for 3d2n, senang nak makan and hang out till late night...
Bile lapar or boring turun jek lift :) seswai untuk orang malas cam kami....
Nowadays check in and check out process are much more easier, just using those smart machines... So, say NO to the longgggggg que guys :)

But our room is a bit 'sempit' sikit even dah amik deluxe room,so better lagi la our previous stay kat awana genting dulu....
The weather that time memang superb sejuk...tengokla kabus kat gambo atas tu...
Sangatla seswai untuk honeymoon :p



First day sampai, just jalan2 inside indoor park, having dinner and window shopping aje....just to kill the time + layan live band sampai ke pagi :)
Nak tengok midnight movie tapi dah sold out...

Esoknye after having breakfast, kami ke outdoor park pulak....layan game2 slow aje sebab saye suspen naik roller coaster lelaju ahahahaha

Foods? Jangan tanye, sebab almost semuanye memang agak mahal sikit la kat atas gunung nih...but no worries, ade banyak options kedai2 makan kat atas nih, so if rajin boleh la survey2 tawaf 1 indoor park hehehe...


Then check out time is before 12pm....
But kami check out awal sikit sebab nak visit genting strawberry farm...
It's located dekat belakang hotel seri malaysia...
The enterance fee is FREE :)
Just bayo strawberry yang nak dipetik jela nanti...
They charge RM6 for every 100 gram of strawberry....


Ade lavender farm jugak kat sini...
First time tengok live lavender...jakunssss
Kat sini ade jugak mushroom farm + vegetables + flowers + souvenir shops...
So macam2 ade kat sini....



Tu jekla kot yang dapat di capture.... Mode tengah malas ni sebenarnye....
Lagi pun ni memang is a very2 last minutes trip.... So nothing much to be share....

Btw, still tak percaye dah 2 years rupenye been married...
Hepi anniversary bucuk!
Love u till jannah :)


- Posted using BlogPress from my iPad2

Location:Genting Highlands

3 comments:

Reen Tart Nenas said...

cettt. last year g genting x g pun strawberry berry farm. erk. xtau pun ada. hahahaha! kena pegi nie sbb tak penah tgk lavender jugaksss.

nur said...

dear
seronoknye g cuti2 ye..
happy anniversary ..

selamat puasa ye..

tq follow..

#104: NUR

ieza said...

Reen- haha i pun baru tau sbb bace kat blogger.... So pasni wajib singgah k hihi

Nur- tq dear, slmt b'puase juge :)