Thursday, September 6, 2012

Mee udang sungai dua, restoran selera sri tambang Penang

Last weekend kami ke penang...
Ade membe kami kawen kat sane...
Kalo kat penang konfemla wajib jalan2 cari makan...
Seriously memang penang is a foods heaven :)

Want to share pasal mee udang yang pemes nih...siap masuk jalan2 cari makan kat tv3 tau, kelassss...
Finally sampai jugak kami kat restoran selera sri tambang nih...

Located kat permatang pasir bukit mertajam... Tak jauh pun lepas turun jambatan dari penang..
So mase on d way balik ke KL kami singgah sat kat sini...







Sampai2 je, kami terus pilih udang untuk dimasak...
Kat sini ade 2 pilihan mee udang;
1) mee udang berkuah
2) mee udang goreng..

Tapi sebab tamak kami order la dua2 hihi....
Udang2 die memang fresh dan besar2...puas la makan nanti gamaknye....
Ketam pun ade gak, tapi off koss nak try udang kan, kate mee udang...







Tadaaaaaaaa
Nih haaa die mee udang nye....
Seriussss banyak betul... X habis pun makan sebab kenyang yang amat...
Rase?
Sedap! udang die memang manis sebab fresh....



Ni pulak mee udang goreng..
Yang ni paling sedap! Memang recommended...
Licin pinggan tau...



Nih peta untuk ke restoran mee udang ni... Ade banyak kedai mee udang kat sepanjang jalan, restoran nih betul2 tepi jalan selepas jambatan..


Source

Lastly tepek sikit gambo gedik hehe...
Lepas nih boleh repeat lagi laa mee udang!





- Posted using BlogPress from my iPad2

2 comments:

Reen Tart Nenas said...

owh best!
penah makan yg kat kuala sepetang jer. harus dicuba nieh!

lukman said...

Thanks for the info