Monday, November 26, 2012

I really hate u Lipas! Grrrrrrrrrr

Sesi luahan perasaan plak kali nih...
Nampak tak dalam gambo tu? Ade lipas la plak duduk kat atas kipas...
Ntah mane datang ntah, x pernah2 ade lipas semenjak aku dduk umah nih...

Arini nak masuk minggu kedua duk bcuti rehat kat umah...
Normally tiap2 pagi lepas breakfast, aku duk melingkar kemalasan atas sofa sambil tengok tv + online ala2 cleopatra sampai petang hehe ~ cleopatra pun x malas mcm ko hokeyyy hahaha

Tapi pagi tadi, lepas bfast jek, tengok2 ade lipas plak atas kipas tu haa... Memang panik tahap gaban la kannnn macam nampak pontianak...eeeee mremanggg bulu roma mak tau ish....
Memang aku allergic btul binatang terbang2 ni haihhhhh..

Punyela takut, kalo tutup kipas kang nanti die terbangla ke bawah lagi mak serammmmm...
Kalo biar kipas bukak jek, kang nanti bile lipas tuh lenguh kaki die konfem die tjatuh ke bawah pastu badan die kene bilah kipas eeeeuwwwwwww geli makkkkk...

Haha ngadu kat husben, pastu die cakap mengade... Tutup jela kipas pastu spray, kannn senang?
Die cakap senangla, yang tukang buat nye nih haaa penakut tahap gaban, mau kang aku plak yang pengsan sat lagi....

So ape solution aku? Hehe
1) bungkus siap2 makanan + air 2 botol buat stok sampai petang kang
2) bungkus ipad + phone skali ngan charger

Nak gi mane??

Hahahaha aku bkampung kat bilik tido tingkat atas sampai husben mak balik!! Wahahahahaha
Sengal kan? Xkisahla korang nak gelak kan mak ke hape, janji mak hepi ok without lipas kat bawah yang menyusahkan tuh!

Hehe abis dah sesi luahan prasan :p

P/s stresss btul miss plak tengok cite drama korea petang ni...cisssss ni sume lipas pu ye pasal grrrrrrrrr siap ko nanti!







4 comments:

Nur_cahayamataku said...

Iza, sama la..aku pun benci lipas..huhu

Nur_cahayamataku said...

Iza, sama la..aku pun benci lipas..huhu

ieza said...

Haha ko pun same ke nani? Hahaaaa yessss ade geng

Reen Tart Nenas said...

sempat plak amik gambo tu. hehehe ai tak takut lipas tp takut kuceng, bleh? hehehehe