Wednesday, April 25, 2012

Thanks dearie hubby





Tadi time lunch hour die balik umah hantar kan lunch for her wife...
Dah cakap tak payah tapi degil gak nak balik umah...

Hehe siannnnn cik hubby....
Dah sminggu kene jadi suri rumah, tu yang letih sampai tetido2 huhu....
Maybe penat sgt kot malam tadi masak + basuh baju + sidai baju + ngemas dapur...
Thanks cik hubby...luv u bcuk mmuahhhhh2 :)
P/s hopefully cik hubby terus jadik rajin macam nih forever hikssss :p




- Posted using BlogPress from my iPad2

Monday, April 16, 2012

Buffet Dinner at Fuzion Sunway Hotel


nak share pasal makan2 buffet dinner kat Fuzion nih...
Fuzion nih kat hotel dalam sunway...

ade variety of foods dalam buffet dinner nih,
ade western + middle east + japanese + indian + chinese + malay cuisine...
banyak la pilihan..tinggal larat ke tak je nak makan makanan yang berlambak tuh =)

jom nengok2 dulu ape yang ade...

saye memang die hard fan makanan jepun, so wajibla intai yang nih dulu..
sushi + shashimi + fresh seafood pun ade...
p/s malam tuh sushi die x sedap sangat la..


ade malay food dan lauk2 yang agak boleh tahan sedap nye gak..

ade gak middle east punye makanan kat sini.. tapi yang paling sedap is kebab die..
memang tambah 2 kali hehe..

Chinese cuisine pun ade... yang paling special is mee tarik...
tarik mee kat situ ok... pastu die celur and tambah sup..
sedap!


skang nih tengah mode diet...so amik pun sikit2 aje (portion sikit version saye la kan)
tapi maybe banyak bagi orang kat luar tuh haha..



dah kenyang harusla makan dessert plak...
so far banyak jugak choices nye..

ade cakes, kuih muih, chocolate fondue, ice cream




ok memang dah kenyang tahap gaban dah sampai susah nak bangun....
naik 7 kg kot malam tuh haha...
so conclusion nye memang berbaloi2 la makan kat sini =)
recommended!








Shopping cute stuff kat lovely lace


Hari ni saye & hubby cuti....
So mase jalan2 tadi, kami singgah sat kat lovely lace...
Suke bau floral wangi kat kedai nih....
So singgah + shopping skit....
Banyak barang2 cute kat dalam nih.....


Saye beli this pewangi, memang sweet sangat bau die...semerbak wangi 1 rumah bile dah letak...saye amik fragrant tiger lily that been recommended by the sales girl...Harge die rm39.90 untuk botol besar... Ade smaller size which cost rm19.90




Lepas tu saye beli 2 pokok kecik yang kiut...bole letak atas shelf... Hehe pokok bentuk love lagi tau hihi...yang bulat tu cik hubby yang pilih...Harge pokok kiut nih rm9.90 satu



Yang ni pulak vase kecik dengan artificial flowers.. Nanti plan nak letak atas shelf kat bilik tidur...Hargenye rm15.90 satu..




Sukeeeee sebab wangi sangat bau dieee.....feel fresh aje :)
Really recommended!


- Posted using BlogPress from my iPad

Wednesday, April 4, 2012

Bercuti di hari selasa + rabu.....

Cutiiiii 2 hari.......
Sebab kami kene abiskan cuti carry foward tahun lepas......
Plan nak tidoooo aje kat umah....
Tapi kaki gatal nak merayap jugak.......

On tuesday....
Ikea day....



Smpai tbukak2 seat kete blakang sebab panjang sangat...
Plan mule2 nak beli 3 barang jek tapi tibe2 jadik 2 troli...
Mane datang ntah barang2 yang lain....magic
Ikea memang banyak hantu! gulp....



On wednesday......

Cik hubby kene ketumbit kat mate...besar gile hahaha...
Tapi bawak jugak die gi tabung haji...
Kami Baru nak daftar gi haji.... Tahun 2048?
Adeiiiii berjanggut nak nunggu turn.... memang nak kene buat rayuan nanti.....




Lastly...
Baking time...Comot gile ishh hihi...



Esok start keje dah sobssssss (T-T)
Thursday bluesssss....

- Posted using BlogPress from my iPad