Monday, July 23, 2012

Rezeki bulan ramadhan :)

Wekend lepas kami balik umah my parents...
Ecehhh macam jauh la plak kan, padahal x sampai 5 minit pun drive dari umah saye hihi...

Mase nak balik smalam, ayah sruh amik kotak kat dapur...
Rupe2 nye nk bagi seprais eh hihi....



Tq ayah...sweet sangat :)
Semoge lepas nih kene rajin masak sikit eheks ~ azam dari zaman mesolitik dulu tapi habuk pun xbuat hahahaha

Selamat b'puase warge bloggers :)



- Posted using BlogPress from my iPad2

Tuesday, July 17, 2012

Dating atas gunung

Hepi 2 years anniversary cik hubby....
Malas nak travel jauh2, so naik gunung jela senang....
Sejuk dah ala2 kat u.k dah pun, boleh remind balik zaman2 start bercintan kat u.k dulu2 kot ~ eh gedik tetibe!




We stay kat first world hotel for 3d2n, senang nak makan and hang out till late night...
Bile lapar or boring turun jek lift :) seswai untuk orang malas cam kami....
Nowadays check in and check out process are much more easier, just using those smart machines... So, say NO to the longgggggg que guys :)

But our room is a bit 'sempit' sikit even dah amik deluxe room,so better lagi la our previous stay kat awana genting dulu....
The weather that time memang superb sejuk...tengokla kabus kat gambo atas tu...
Sangatla seswai untuk honeymoon :p



First day sampai, just jalan2 inside indoor park, having dinner and window shopping aje....just to kill the time + layan live band sampai ke pagi :)
Nak tengok midnight movie tapi dah sold out...

Esoknye after having breakfast, kami ke outdoor park pulak....layan game2 slow aje sebab saye suspen naik roller coaster lelaju ahahahaha

Foods? Jangan tanye, sebab almost semuanye memang agak mahal sikit la kat atas gunung nih...but no worries, ade banyak options kedai2 makan kat atas nih, so if rajin boleh la survey2 tawaf 1 indoor park hehehe...


Then check out time is before 12pm....
But kami check out awal sikit sebab nak visit genting strawberry farm...
It's located dekat belakang hotel seri malaysia...
The enterance fee is FREE :)
Just bayo strawberry yang nak dipetik jela nanti...
They charge RM6 for every 100 gram of strawberry....


Ade lavender farm jugak kat sini...
First time tengok live lavender...jakunssss
Kat sini ade jugak mushroom farm + vegetables + flowers + souvenir shops...
So macam2 ade kat sini....



Tu jekla kot yang dapat di capture.... Mode tengah malas ni sebenarnye....
Lagi pun ni memang is a very2 last minutes trip.... So nothing much to be share....

Btw, still tak percaye dah 2 years rupenye been married...
Hepi anniversary bucuk!
Love u till jannah :)


- Posted using BlogPress from my iPad2

Location:Genting Highlands

Jom try makan korean foods ~ Dubu Dubu at midvalley

Asik nengok drama korea kat t.v konfemla nak veranganss japs macam dalam drama kan.....mleleh air liur tengok depa makan dalam drama.....
So hari tu dating with my opismet pegi mid valley...
Saje nak try korean food pulak....

Jom nengok ape yang ade...



Saye order ginger beef with rice, memang sume nye sedap!
Sape nak try rase kimchi yang pemes tu mai la datang sini.....
Sumpah boleh repeat lagi lepas nih...
Nak try menu yang lain pulak, sebab sumenye nampak tempting...
Berbaloi baloi!






Dating ngan opismet sebab nak pegi borong la senza hahahaha....
Tula sape suruh letak iklan banyak2 kan dah bankrup kitorang.....
P/s first time belikan membe2 opis punye lingeries auwwwwww hahaha...
Semoge opismet daku sekelian sexy2 sentiase di rumah haha :p


- Posted using BlogPress from my iPad2

Japanese buffet dinner at miyako restaurant grand dorset




Disebabkan berjaya dengan tabahnye berpantang hampir sebulan....
So ujung bulan harusla celebrate officially abis pantang!
Hamikkkkk dah bape bulan tak makan sushi ehekssss ~ sesi balas dendam
Tamak punye pasal so wajib amik buffet terus, makanla sampai jadi ikan paus


Tak banyak sangat pun options nye tapi boleh la so so...
So far paling best unagi die, memang tambah aje keje nye....



Dessert pun biase2 aje....
So conclusion nye: boleh laaaa kot
Janji perut kenyang suka hati :)


- Posted using BlogPress from my iPad2

Sunday, July 15, 2012

Pinky bachelorate party @ alexis the garden

Today ade reunion with my bestie tikl...
Wanna celebrate pinky yang dah nak kawen on next september...
So we decided to have a private party at alexis the garden...
Really having fun with my girlfriends!

To pinky, hope u enjoy k dear!
P/s welcome to the wifey club hihi....
Luv u all gurlzzzzz xoxo












- Posted using BlogPress from my iPad2

Location:Alexis the garden

Monday, July 9, 2012

2 years in love





Skejap jek dah 2 tahun eh.....
Tringat lagi 9 july 2010, 2 taun yg lepas....
Malam tuh punyela nebes esoknye nak jadi wifey...

Alhamdulillah, it's been 2 years together...
Really happy with u bucuk!
Falling in love every day, even kadang2 tuh ade time menyampah haha...
Normal la kan, tipu la kalo tak mrajuk hihi....

Tq so much for everything....
Luv u so much bucuk! Xoxo

Mode- layan gambo kawen dolu2 :p










- Posted using BlogPress from my iPad2

Live from genting

Currently at genting with cik hubby....
Celebrating our second anniversary ecehhhh...
Nak holiday kat u.k tak mampu, so holiday kat genting jela sejuk pun ala2 u.k dah nih hahahaha.....





- Posted using BlogPress from my iPad2

Location:Genting highlands