Friday, August 24, 2012

Third Raya ~ raya with the ikans

Selamat hari raya....
Dah boring makan rendangs...
So kami carik ikan....
Memang aktiviti wajib every year

Mancing kat kolam my uncle...
Dapatla ikan talapia,haruan and keli...
Then bakar...
Fresh from kolam tuh..... sodappp hehe..









- Posted using BlogPress from my iPad2

Location:Alor gajah melaka

Saturday, August 18, 2012

Friday, August 17, 2012

Ayam golek paling sedap kat shah alam

Ni la ayam golek paling sedap yang saye selalu makan time bulan puase...
Since dari zaman study lagi...
Memang tak miss la...

Sedap, sebab ayam nye juicy + terase rempahnye2...
Nak tau katne?
~ bazar ramadhan stadium shah alam...

Kalau datang lambat jek konfem kene beratur panjang huhu...
Wajib try!







- Posted using BlogPress from my iPad2

Thursday, August 16, 2012

Berbuka puasa di ali cafe tiga rasa taipan usj

Weekend yang lepas kami berbuka puasa kat ali cafe tiga rasa taipan...
Ade ramadhan promotion RM69.90 set berbuka untuk 4 orang...
Dalam set tu ade ikan siakap tomyam, ayam berempah, sayur, telur dadar, nasi, kek hokkaido and air jus kurma....
Berbaloi2 kan? so wajibla pegi try...


Restoran ni senang aje nak cari...betul2 tepi jalan sebelah true fitness gym...
Ok let see the foods...
Disebabkan tamak, so kami add on lamb chop on our menu...
Hahaha sebab mule2 ingat tak cukup lauk...tu yang tambah...
But end up tak habis pun... Sebab kami kenyang yang amat...
The lamb chop memang sedap...



Yang best kat sini, nasi they letak dalam bekas kayu... Macam kat jepun u ollsss..
Air jus kurma die pun sedap...


Kitorang add on cucur ubi kayu + prawn dumpling... Cekodok tu memang sedap...
Then dalam set berbuka tadi ade hokkaido cake...this one memang sedap ok!
Lembut and ade filling kat dalam cake..


For the main menu berbuka, ade ikan siakap tomyam + ayam goreng berempah + sayur + telur dadar...


Nak tepek lagi gambo hokkaido cake yang sedap nih..
Tempting....



Last but not least, tukang makan yang sangat berpuas hati makan kat sini eheks..
The restaurant owner was very friendly ok siap bagi voucher discount kat kami...
Hihi orait...kenyang perut suke hati, jomsss semayang tarawikh....
3 star out of 5!



Ni address restoran and contact number...
P/s sile buat reservation awal2 eh sebab selalu fully booked jek tempat nih...

No. 8, Jalan USJ 10/1 H,
Subang Business Centre,
47620 Selangor Darul Ehsan.

Tel: 603-8011 9412
info@alicafetigarasa.com.my

Link website Ali cafe tiga rasa


- Posted using BlogPress from my iPad2

Berbuka puasa at ole ole bali

Still at work tapi tengah mood raye....
Sangap ok...tinggal bape ketul jek kat opis...
So layan belog jela....

Last wekend kami berbuka kat ole2 bali empire subang...
The foods was so good + good place to hangout with friends sebab sangat cozy....so wajibla save dalam online diary nih...



Jom tengok the foods + drinks....
Kat sini drinks paling pemes is lemongrass mojito a.k.a air serai... Sedap!
But malam tu saye order avocado juice and hubby order air pisang ape ntah ke name nye... But semua nye sedap...


That night saye order nasi ayam panggang, beso gile ayam die... Half chicken kot...
Hubby pulak order nasi + fillet ikan.. My friends order nasi trio which is diorang combine all the menu of nasi campur..
Ade ayam, udang,fillet ikan, sotong, sayur, and sate lilit..
Memang portion bole share berdua sebab banyak....
Paling best is sate lilit die... Macam satay kat malaysia jek just batang lidi tu they ganti with batang serai...
But seriously sedap! Wajib try ok...



Budak kiut.....


Tengokla hubby, kenyang jek terus cari bantal haha..
Ok this place is really recommended ok..4.5 out of 5 star ecehhhhhh



- Posted using BlogPress from my iPad2

Monday, August 13, 2012

Shopping raye

Ladies = suke shopping....
Betul kannnn? Hehehe...

Tahun nih raye simple2 aje...
But having so much fun shopping2 ngan family...
1 shah alam kami round...kunon nak survey2 la kan...sampai letih lutut aduii
Kompleks pkns + sacc + plaza alam sentral + plaza masalam + shoplots seksyen 7




Pastu last weekend shopping tudung pulak kat seksyen 7 shah alam...
Senang jek nak cari...location dekat aje dengan uitm shah alam or jakel..
Kat sini melambak kedai tudung...

Firstly singgah kat Sugarscarf
Suke sangat shawl2 kat sini... cute2 + sweet2....
Material kain pun best snang nak pakai..
Patutla pemes...


Grab this one..hehe kiut nyeeeeee ~ prasan mude lagi kot eh?



Then singgah Radiusite
Cantik2 tudung manik2 kat sane... But for me, just a simple shawl will do...


Walaupun dah bankrap tapi suke hati...
Adik2 n family pun happy...
Dulu selalu pau mak+ayah bile time shopping raye,kunon nak yang cantik2 aje...
Bile dah keje baru la tau banyaknye la kan nak pakai duit time raye...
Thanks mak+ayah....Sedih la pulok...




- Posted using BlogPress from my iPad2

Polkadot dot dot :)

Heeeee happy...
Dah dapat parcel...
Suke hati sebab dah berabad nak tunggu diorang keluarkan version yang 'tall' special untuk orang2 yang ter'over tinggi macam saye....
Dapat free sampul duit raye lagik hihi...
Mekaseyyyyy Thepoplooks :)



- Posted using BlogPress from my iPad2

Wednesday, August 8, 2012

Kuih raye ku yang tak sempat nak raye.....

Seeeee, ni la akibatnye kalau order kuih raye awal2....
Konfem setel before raye tauuuuu....
Hmmmmm should i call it kuih puase??? Hahaha
Kene order lagi....

P/s both kuih is home made cookies by my opismet....sdap :)



- Posted using BlogPress from my iPad2

Sunday, August 5, 2012

Berbuka puasa di KL Tower


Smalam ade gathering iftar kat KL tower...
Sronok cik hubby jumpe geng2 paintball die...
Skali sekala makan atas kayangan pun syok gak kan hihi...







During makan2, ade persembahan tarian + keroncong...
Best makan2 sambil layan lagu kan....


So far foods kat sini sume not bad..4 star out of 5...
Memang totally all malaysian foods...
Nak list out semua foods memang tak larat la kan....
So tengok gambo jela eeee...









View KL sangat lah cantik kat atas nih...
A bit pricey but berbaloi2 .....
Selamat berpuase peeps :)



- Posted using BlogPress from my iPad2

Location:KL Tower

Saturday, August 4, 2012

Balik kampung oo ooo ooo balik kampung....

Hari ke 15 berpuase.....
Last week kami balik berpuase di kampung + pindahkan barang2 from rumah my parents kat shah alam to melake....
Alhamdulillah, renovation rumah kampung kat mlake dah pun siap...so raye ni no need to stay kat homestay lagi yeaaayyyy :)

Pindah rumah time bulan puase memang penat u ollsss...
Haus tekak, seb baikla time tu bendera jepun kua...
Setel jek terus larik nyoroks belakang peti ais minum air hahahaha
Oooppsss sori guys hehe



Lori 3 tan pun tak still muat pulak.....so kene plan next trip la kot...
Tapi after raye la, tobat tak larat time bulan puase...

But the best part is can gather ramai2 with my big family, memang meriah macam time raye la plak.... + celebrate skali my sister punye befday....
Happy sangat, can't wait for this raya!




But mase nak balik shah alam, our kete tak bole start plak....
So need to tow the subaru from mlake to shah alam...
Sobsssssss terbang 500 kat brother lori towing (T-T)
Have a good rest mr subaru hijau....
Hopefully cepat sembuh...kalo tak i merajuk beli kete baru nanti tau sobssss



- Posted using BlogPress from my iPad2