Monday, November 26, 2012

I really hate u Lipas! Grrrrrrrrrr

Sesi luahan perasaan plak kali nih...
Nampak tak dalam gambo tu? Ade lipas la plak duduk kat atas kipas...
Ntah mane datang ntah, x pernah2 ade lipas semenjak aku dduk umah nih...

Arini nak masuk minggu kedua duk bcuti rehat kat umah...
Normally tiap2 pagi lepas breakfast, aku duk melingkar kemalasan atas sofa sambil tengok tv + online ala2 cleopatra sampai petang hehe ~ cleopatra pun x malas mcm ko hokeyyy hahaha

Tapi pagi tadi, lepas bfast jek, tengok2 ade lipas plak atas kipas tu haa... Memang panik tahap gaban la kannnn macam nampak pontianak...eeeee mremanggg bulu roma mak tau ish....
Memang aku allergic btul binatang terbang2 ni haihhhhh..

Punyela takut, kalo tutup kipas kang nanti die terbangla ke bawah lagi mak serammmmm...
Kalo biar kipas bukak jek, kang nanti bile lipas tuh lenguh kaki die konfem die tjatuh ke bawah pastu badan die kene bilah kipas eeeeuwwwwwww geli makkkkk...

Haha ngadu kat husben, pastu die cakap mengade... Tutup jela kipas pastu spray, kannn senang?
Die cakap senangla, yang tukang buat nye nih haaa penakut tahap gaban, mau kang aku plak yang pengsan sat lagi....

So ape solution aku? Hehe
1) bungkus siap2 makanan + air 2 botol buat stok sampai petang kang
2) bungkus ipad + phone skali ngan charger

Nak gi mane??

Hahahaha aku bkampung kat bilik tido tingkat atas sampai husben mak balik!! Wahahahahaha
Sengal kan? Xkisahla korang nak gelak kan mak ke hape, janji mak hepi ok without lipas kat bawah yang menyusahkan tuh!

Hehe abis dah sesi luahan prasan :p

P/s stresss btul miss plak tengok cite drama korea petang ni...cisssss ni sume lipas pu ye pasal grrrrrrrrr siap ko nanti!







Sunday, November 18, 2012

Jom same2 kite berdoa untuk umat muslim di Gaza

Sayu & sebak sangat hati bile tengok gamba ni...
Ade bendera malaysia kat selendang die...
Sebak sebab dekatnya malaysia dengan warga palestine..
Terbayang kanak2 ibu2 yang tengah dalam ketakutan and tengah bersedih....
So menjadi tangungjawab kita, same2 berdoa supaya Allah melindingi umat2 islam di Gaza...
Sedih sangat bile anak2 kecik jadi mangsa kekejaman tentera israel...

So, jom ramai2 kite tadahkan tangan dan berdoa...

Ya Allah, Kau lindungilah semua umat2 islam di Gaza dari kekejaman dan ancaman tentera2 yahudi...sepertimana Kau lindungi umat muslimin dari zaman terdahulu Ya Allah...
Hanya padamu tempat kami meminta ya Allah, aminnnnn ya rabbal alamin...




Jom shopping! More new items at Barang murah UK

Jom shopping! More new items kat barang murah UK

Morning peeps...

Ade banyak lagi new stuff yang barang murah UK offer...
Jom tengok ape yang baru...
Happy shopping dear :)

P/s yang ni kontena barang2 untuk trip 17, yang akan sampai ke malaysia on februari 2013.
If ade yang interested just email me k :)


1)140-gordon-ramsay-cooks-3-in1-hand-blender
RM188 (deposit RM55, balance RM133 - 2X installment untill barang sampai)




700 watt power output with 5 speeds plus turbo
Mini chopping bowl, balloon whisk and 500ml measuring cup
Stainless steel blending stem with anti splash guard
Rubberised handle
Dimensions (W x D x H): 56 x 56 x 37.3 centimetres, weight:1.5 kgs,


2) Living 10 Piece Bakeware Set - teflon non stick coated bakeware set
RM115 (deposit RM35, balance RM70 - 2X installment untill barang sampai)


Lepas ni konfemmmm lagi sronoks nak baking2 kat dapo hihi....
Mcm2 ada sangat puas hati...
If nak tengok barang2 yang lain, bole la singgah ke facebook kami ;

com/shepotterBMUK?ref=ts&fref=t

Happy shopping dear :)









Thursday, November 15, 2012

Salam hijrah

Salam maal hijrah...
Semoga tahun baru ni dilimpahi dengan nikmat rezeki, kebahagiaan, dan penuh dengan keredhaan mu ya Allah, aminnnnnn