Tuesday, February 5, 2013

@ 4 months.....


Alhamdulillah....
Now at 16 weeks+ @ 4 months
Baru balik check up kat demc..

Before scan tadi cuak sangat2....
Sebab weekend lepas mase pegi cameron kami lalu tapah, jalan die memang teruk blubang2...
Sejam jugak lalu bumpy road tu...sampai kat cameron baru trase perut sakit2 macam cramping pain....Ya Allah cuak sgt2.... Tobat dah x mo lasak2 lagi...

Tadi mase before scan punyela bdoa panjang2.... Mmg cuak sgt2
Alhamdulillah mase scan tengok baby gerak2 sihat aje dalam my tummy...
Ya Allah lega sangat hati....
Tibe2 mngalir air mate tengok tangan baby gerak2 lambai2 kami...
Subhanallah, indah sangat2....

Balik rumah terus sujud syukur, sebab rase sebak sangat2....
Lately memang emotional sesangat huuuu...
Senang jek air mate menjejes2 laju...
Syukran Ya Allah....

Bile tengok scan baby tadi, pipi die tembam macam ayah die...
Macam dah boleh agak nanti ikut muke sape :p
Xpela janji baby membesar sihat k...
Be strong and stay healthy k sayang...
Mummy and ayah love u so much...
Alhamdulillah...





25 comments:

juelee said...

comel gambo scan tu hehe take care ieza... semoga segalanya lancar, jgn emo2 ok.. nnt anak cenggeng hehehe

ieza said...

Tq jue, huhu tulaaa aku nih mmg kaye sgt air mate, laju aje mleleh2 huuuuuu..

Mrs Najib said...

ishhh xpasni jgn lasak ok,harap dedua makin sihat, still dgn dr zamri ke? cuti lagi ke? huhu

ieza said...

Tula lps ni mmg xnak lasak2 dah lagi huuu... Xla tadi tuka dah ngan doc mazita.. X segan skit kalo ngan doc pompuan hehe... Aah cuti lagi, in sya Allah bln dpn start kje blk hihi konfem malasssss la nanti

Asz Miza said...

congrats ieza..jangan lasak2 ye. :)

Nurul Ilyani said...

ieza due ble eh?cm lbey krg je ngn sy...sbab sy pn 16++...hehe...sy 20 julai...

ieza said...

Tq asz miza, hihi insya Allah x lasak2 dah hihi

ieza said...

Yani, saye due pun same ngan awak gak insya Allah 20 july nanti hihi... Samelaaaa kite :)

d-Ya said...

ieza,yani..mcm sama due je ngn kte..around 20 july gak.nmpak gaya kite sama2 la deliver time pose..hihi.x tau la cmne nnt~ nk tny ckit ,ieza plan nak deliver kt demc ea.ok ke kt ctu.tgh cari2 port nk deliver baby nnt..;p

Reen Tart Nenas said...

ok, bergenang air mata I baca entri nie :( saye sgt cemburu :( :(

take care mommy :)

ieza said...

Hihi tula rmai plak geng july eh :) hmmm check up jek kat situ, tp deliver xsure lg hihi sbb situ kali csec dlm 8k gak hihi, so still survey2 lagi nih... Dya plan mame?

ieza said...

Reen darling, jgn sdih2 k dear... Take it as inspiration k... We as ttcian knows better than anyone else, just like me before always feeling down, but then with my lovelt ttcian friends, they made me learn to be more stronger n Never give up.... So kite same2 doa k dear, hoping that sweet moment together eh :) so jgn sdih2 k dear, i'll be always supporting my lovely ttcian friends :) hugs n kisses

ily♥ said...

alhamdulillah bby is doing fine...
Hehe...sweet kan tgk die kt dlm tu...
Take care iezah...jgn sedih2, jgn lasak2...
Enjoy ur pregnancy moment... ;)

ieza said...

Alhamdulillah, tq ili :) kirim slm hugs n kisses to faheem n his newly bro eeeee hihi

Tishya said...

mummy and ayah. ni lagi sorang tanak pair ... nk jgak ayah.. huhu tak feeling langsung

ieza said...

Hahaha sit, biasela laki tu kan mat rock :p kunon macho la kots hahaha

d-Ya said...

mak aii!!kt sane 8k ek..xpela.baik abaikan dulu.hahahaa..kte pn x plan lg nk deliver mane..tp ramai kate kt ppum,hukm ok..tgh survey2 lg ni.hu.

ieza said...

Dya, 8k tu kalo worst case czer, kalo normal 2.9k. Tu roughly la price ikut mmbe2 opis yg baru deliver kat demc... Huuu tu yg kne survey2 dlu... Ppum pun ok, tp saye jauhla plak takut jam nanti mase nk gi deliver huuu

Aine Ainun said...

Tahniah,,,Alhamdulillah...

Jaga diri...jgn lasak2 ye..
enjoy je masa pregnant..
nanti da bersalin, rindu baby gerak2 dlam perut lak..=)

Linda Yusoff said...

Seronoknya dah preggy.
I yg belum. sedih =(
Iza nak tanya something tp segan lah.
boleh tak i nak dptkan no hp u? nak wassap. HAHA

ieza said...

Hi linda :)
Alalala xmola sdey2 darlings...die nak bg u honeymoon dulu tau, trust me insyaAllah Die dah set everything for us, so just wait and keep praying eh darling :)
Elelele nak malu ngan i buat ape pung hihi bukan nye i xpakai baju hahaha...ok2 nanti i emel u no hpn i pastu u wasap la i eeee :) i emel kat linda.yusoff1212@gmail.com

Elya Roza said...

tahniah ieza!! take care k :)

CaDLyNN said...

arie! pls take care ye..

Erina Asmawani said...

Aaa..comeyyyyy!!! Mesti perut ko pun dah muncit sikit kan?? Take care dear. Baby, be strong ya.Mama ngan ayah kamu tak sabar nak tunggu kamu.

Dan ye..masa preggy memang sensitip gila kot. Memang semau benda rasa nak sentap je. Dun worry Arie, semua mama mengalaminya. Perubahan hormon. Heheh

Aine Ainun said...

ieza...
doc juz check darah, tapi belum minum air gula ye?

dulu, sy control sgt makan, takut gula tinggi dalam darah, akhirnya..jd HYPO pulak, sy x tau nk bg tips yg terbaik...HyPo bahaya jugak, kesan ppada baby..

nanti masa minum air gula, puasa betul2 ye, ikut arahan die bg tu..
kalo insulin lg payah, kena cucuk sendiri..time nk amik darah tu jgn makan yg berat2...

sabar la ye, mcm2 dugaan mase preggy ni..

lpas pregnant, saya kena minum air gula lagi, n resultnya xde pun kencing manis, mase preggy je ade..