Saturday, April 20, 2013

#1 shopping baby stuff

Hari ni Mood rajin datang pulak haha cepat2 hupdet blog...
First time dalam sejarah kami shopping baby stuff...
So wajibla tepek dalam blog buat kenangan kann...
Thanks to my beloved friends yang tolong suggest idea + bagi list baby stuff to me..
Hehe seriously i haven't prepare anything...

Haritu ade maternity & children expo kat midvalley 5 - 7 april 2013
So for the first time kami plan nak survey2 & shopping baby stuff..
Punyela semangat, pagi2 dah sampai depan expo even pintu x bukak lagi haha...
Sebab malas nak gi petang2 nanti konfem parking penuh + bersesak2 dengan umat manusia....



But frust skitla sebab booth x banyak mane pun..
So x la shopping sangat, just beli yang basic2 aje..
Jom nengok hasil tangkapan hari tu....


Mule2 terus serbu mamy poko booth...sebab tu paling depan...
X tau la murah ke mahal, main beli jek...
Tengok orang bratur so rase mura la kot...
Just beli 2 pek newborn pampers + baby wipes
Yang maternity pads tu beli kat pureen booth


But bile nak balik, punyela terkejut panjang gile line bratur kat booth mamy poko nih..
Nasib baikla datang pagi2 ....

Then terjah booth pureen plak..
Just beli baju2 + mittens + receiver blanket aje...
Itu pun beli 2 helai jek sume....
Seram nengok mummy to be yang lain borong punyela banyak gile...
Dalam hati eh cukup ke aku beli 2 helai jek nih? Haha
X banyak choice yang cantik2 pun hari tu, so better nanti carik lat tempat lain la kot..




Then beli barang mummy pulak kat booth autumz...
Memang mura gile nursing + sleeping bras diorang so harusla mummy borong kannn...
Gamba? Tettttt mane boleh sensored hokeyyyyy :p

Then shopping online stuff pulak...
Just beli avent newborn starter kit @ RM160 from FB seller UK jek
Price agak mura dari kedai2 retail kat malaysia...
Beli kat Barang murahUk



Then lastly, baby stuff paling mengade mummy beli haha...
Yang ni pun just beli online jek kat FB at RM170 including postage
Bole beli kat Lovelykids wardrobe
Owner nye memang friendly & service sangat pantas..
Paling Murah & recommended lah..



So baby dalam tummy happy x?
Nanti later ayah & mummy sambung shopping lagi eh hehe....

- Posted using BlogPress from my iPad2

6 comments:

cha said...

i nanti confirm blur nak beli apa sbb i ni tak suka survey haha. maybe i pg expo terus beli je sebab dh sume ada. haha malas giler nak survey tp nasib baik byk baca blog mommy to be so mcm taula jugak harga sekarang sume kan hihi

Mrs Najib said...

jgn lupe beli bekas mandi, selalunya org lupe benda nie.. bg wan penting sbb nanti dh hbs pantang nk mandikan baby sendiri senang..Tapi wan seminggu sebelum balik rumah baru belaja mandikan drg sbb xberani..huhu

mama ila said...

seronokkan shopping barang baby..tetiba rasa nak mengandung lagi...hehehe.. banyak jugak yer shopping

ieza said...

Cha- haha i pin pmalas gak..nih baru nk thegeh2 survey n shopping trus... Seb baikla ade blogger yg rajin2 kannnn... Info di ujung jari jek skang cewahhhhh ayat x menahan haha

Wan- hihi aag mmg xde dlm list pun, baru msuk kan haha.. Tq wan, mmg kne carik gak pasni

Mama ila - hihi sronok gak shopping, hihi banyak ke? Rase mcm amik basic2 jek sbb tgk mom to be yg lain sume borong x hingat hihi

Reen Tart Nenas said...

banyaknyer shoppinggggg :)

ieza said...

reen - banyak ke? i rase i amik skit2 jek.. aritu mummy2 lain siap borong bedyun2 kot barang sampai i tgk pun suspen hhuhu