Friday, May 31, 2013

#1 shopping mummy stuff

Morningggg :)
Awal gile bangun pagi ni sebab dari pukul 5 tadi baby dalam tummy ni duk kick boxing kemain ligat...
Ade game bola ke hape ni?

Baru dapat parcel ni aritu, for mummy x ade shopping sangat pun, baju pregnant pun langsung x ade beli eh even dah 33 weeks dah....
Alhamdulillah size perut kecik aje so still bole pakai baju biase lagi...

As for now just beli set pantang je dulu, tadaaaaa



Beli set nona roguy jek...
Mule2 plan nak beli set tanamera but lepas study review2 mummies out there kat blog & forum + experience kawan2 opis, ramai yang prefer nona roguy dari tanamera...

Then saye survey plak online shop yang bagi price pakej yang affordable...
Price Paling mura is rm270, tapi dapat set jela...
So memang kene rajin survey...

End up saye beli dengan Set bersalin mall
Best gak pakej yang akak ni offer, Price RM285 + free gift...

Free gift pulak ade macam2 yang akak ni offer, so bole pilih yang mane berkenan ye...
Saye just pilih bengkung jek senang, sebab harge kat kedai bengkung ni dalam rm49.00 so memang berbaloi2 la kan bole jimat kat situ...

Hopefully can help other mummies wanna be kat luar sane tuh :)

P/s nih iklan x berbayar eh, memang ikhlas nak review without untung sesen pun hehe....

Will review the usage & effects later eh lepas bersalin....


Fuhhhhh lagi 5 weeks??
Bdebor mak hihi



Byeeee peeeps :)



- Posted using BlogPress from my iPhone

5 comments:

cha said...

I pun ada baca review ckp nona roguy lg ok dr tanamera. Tanamera mcm more to spa thingy kn.

Linda Yusoff said...

Lagi 5minggu? Wahhh bestnya. Doakan i pulak.

Asz Miza said...

I pun beli NR jugak tapi end up terkubur cenggitu je..hahaha..sempat pakai uncang herbanika, phytonatal pn few capsules je mkn sbb bby jaundice..lain2 sume x pakai..hihih

ieza said...

Cha- tula bace review rmai kate mcm ala2 spa.. Tu yg amik NR jek

Linda- i sntiasa doakan my beloved ttcian lalink :)

Asz niza- laaa yke? Hahaha ntah2 nnt i pun malas nak ngabiskan sume haha

CaDLyNN said...

5 weeks?
baby..pls let ur mum dtg aunty py wedding ye..ekekekeke