Thursday, June 6, 2013

#4 shopping baby stuff

I'm in heaven ecehhhhh ~ padahal ade kat opis nih... sebab boss tak ade hari ni hahahaa terus rase macam dalam syurga :p
Ok nak story pasal beli tilam baby...
Lame tau daku survey2 tilam kabu baby ni....
Yela nak cari yang affordable price + design yang ok...
Nih diantara design2 idaman kalbu mase survey2 aritu with their links...

Yg ni from Needles crafts
Price quotation dalam rm350
Then bkenan plak dengan yang ni

Yang ni pulak from Little diva handmade
Price dalam rm230, price dah ok tapi design yang kat atas tu dah xade lagi la pulak....

Then survey2 lagi....
Jumpe yang ni,


Yang ni pulak from Lots of love
Harge plak rm220...

Banyak lagi link lain yang jual tilam kabu cantik2

Tipah kekabu
Little DJE


So for mummy to be out there, sile la rajinkan diri survey2 ye...

End up saye just beli yang ni jek


Saye beli from Meja jahit tok mie

Saye beli set tilam + extra 1 set sarung tilam & bantal (senang nanti nak tukar2 bile time basuh)
And it cost me only rm280 include postage...

So dalam banyak2 ni la yang kot price yang paling ok then design pun ok la gak...
Saye just nak design yang simple2 jek, tak suke yang over2 kaler terang2 sangat, sakit mate mak nanti weiii :p

Bile dapat parcel semalam memang puas hati, sebab jahitan pun kemas + sarung tilam tu tokmie jahit skali dengan lapik ala2 comforter tu, so memang sedap lembut aje rasenye...



Siap ade baby tua rasmikan tilam baby semalam tau haha :p
Ok so far memang puas hati & recommended :)


P/s: ni bukan iklan komersial ye...saye x dapat untung sesen pun with this review... Niat just nak membantu mummy to be out there yang still pening2 lagi nak cari tilam baby :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

4 comments:

ayahmamilisa said...

alahai nomey2nye tilam kekabu ni untuk baby dia..masa lisa kecik dulu guna tilam orang hadiahkan je..hihi~

eug|ena said...

i bought mine for 2nd baby from little diva.. fully satisfied!

best guna tilam kekabu ni.. mmg spend duit sket tp worth it.. nak pki lama kan, bkn 2-3 bln je.. hehe

juelee said...

Ala hai kiutnye tilam... kekabu syok tido ni

ieza said...

ayahmamilisa - bestla kalo ade org sponser,i kene beli sndrik jek huwaaa hihi

eug|ena- little diva tu cantik i likeeee, tapi design yang nak tu dah abis huwaaaa (T-T)

jue - kiut mcm aku kannnnn wahahahaha