Sunday, April 21, 2013

#2 shopping baby stuff


Another entry pasal shopping lagi....
Biasela pompuan kalo bab shopping lajuuu jek kannnn hehe...



This wekend ade Fab baby bazaar kat SACC shah alam
So sajela singgah survey2..
But booth xde la banyak sangat + price pun xde la murah2 sangat..
Murah lagi shopping online..

Hasil tangkapan harini...
Beli barut baby (RM5) + bedung zip (RM40)


Then survey2 skali rompers2 baby but still mahal..
beli online lagi murah rupenye...
Pastu beli skali tungku for mummy, version orang pmalas punye hehe~ pkai letrik aje
Murah jek RM15

Beli jugak minyak telon baby sebab terpengaruh dengan akak tu promote...
Minyak telon nih bukan stakat untuk elak kembung perut, tapi boleh prevent nyamuk jugak sebab ade minyak serai - RM8


Pastu ajak cik hubby pi tesco jap carik storage box...
Sebab nak simpan barang2 baby dalam tu dari berabuk nanti..
Just beli toyogo box yang ade roda kat bawah - murah jek pun RM39.90
senang nanti mummy pmalas nih nak tolak2 box :p
Tadaaaaa dah sumbat sume baby stuff dalam nih...


- Posted using BlogPress from my iPad2

Saturday, April 20, 2013

#1 shopping baby stuff

Hari ni Mood rajin datang pulak haha cepat2 hupdet blog...
First time dalam sejarah kami shopping baby stuff...
So wajibla tepek dalam blog buat kenangan kann...
Thanks to my beloved friends yang tolong suggest idea + bagi list baby stuff to me..
Hehe seriously i haven't prepare anything...

Haritu ade maternity & children expo kat midvalley 5 - 7 april 2013
So for the first time kami plan nak survey2 & shopping baby stuff..
Punyela semangat, pagi2 dah sampai depan expo even pintu x bukak lagi haha...
Sebab malas nak gi petang2 nanti konfem parking penuh + bersesak2 dengan umat manusia....



But frust skitla sebab booth x banyak mane pun..
So x la shopping sangat, just beli yang basic2 aje..
Jom nengok hasil tangkapan hari tu....


Mule2 terus serbu mamy poko booth...sebab tu paling depan...
X tau la murah ke mahal, main beli jek...
Tengok orang bratur so rase mura la kot...
Just beli 2 pek newborn pampers + baby wipes
Yang maternity pads tu beli kat pureen booth


But bile nak balik, punyela terkejut panjang gile line bratur kat booth mamy poko nih..
Nasib baikla datang pagi2 ....

Then terjah booth pureen plak..
Just beli baju2 + mittens + receiver blanket aje...
Itu pun beli 2 helai jek sume....
Seram nengok mummy to be yang lain borong punyela banyak gile...
Dalam hati eh cukup ke aku beli 2 helai jek nih? Haha
X banyak choice yang cantik2 pun hari tu, so better nanti carik lat tempat lain la kot..




Then beli barang mummy pulak kat booth autumz...
Memang mura gile nursing + sleeping bras diorang so harusla mummy borong kannn...
Gamba? Tettttt mane boleh sensored hokeyyyyy :p

Then shopping online stuff pulak...
Just beli avent newborn starter kit @ RM160 from FB seller UK jek
Price agak mura dari kedai2 retail kat malaysia...
Beli kat Barang murahUk



Then lastly, baby stuff paling mengade mummy beli haha...
Yang ni pun just beli online jek kat FB at RM170 including postage
Bole beli kat Lovelykids wardrobe
Owner nye memang friendly & service sangat pantas..
Paling Murah & recommended lah..



So baby dalam tummy happy x?
Nanti later ayah & mummy sambung shopping lagi eh hehe....

- Posted using BlogPress from my iPad2

Sambal pecal superb sedap





Hepi weekend bloggers :)
Today entry pasal makan2....
Disebabkan sedap so harusla tepek dalam blog kannn..
P/s ni bukan iklan bebayar hokeyyyy hehe... Mak mmg ikhlasss nak :p

Location : pasar malam putra heights (rabu & jumaat only)
Memang sodap la sambal pecal makcik nih...
Sebab die giling rencah2 sambal tu pakai batu giling...
Sumpah sodap hehe... Cume pedas la...
kalo x tahan sile mintak yang kurang pedas punye version hokey

Dimakan skali with nasi himpit + tahu goreng + sayur2
Memang menjilat jari cewahhhhh
P/s bakso die pun sdap juge menjadi pebret cik hubby..



- Posted using BlogPress from my iPad2

Wednesday, April 17, 2013

Update on 26 weeks

Lamenyeeeee x hupdet belog....
Fuhhhhh sampai bersawang2 dah kot haha...

Alhamdulillah dah 26 weeks...
No more morning sickness + lembik mlepek...
More energetic macam before pregnant...
hehe sampai lupe kadang2 tengah preknen, ya ampun dearie baby kalo mummy lasak sangat eh...

Perut makin buncit dengan jaye nye...
Berat naik lg 1 kg, so total gain weight during pregnant is 4kg...syabass inspektor sahabb...
Baby makin aktif kicking & wrestling dalam tummy...
Stay healthy & be strong k baby :)

Last skali, tepek gambo mummy gemok...
Time nih kat P.D last wekend...
Lame dah x pi laut sampai gatai montot nak sangat pi laut haha...



- Posted using BlogPress from my iPad2

Location:Blue Lagoon, Port dickson