Friday, May 31, 2013

#1 shopping mummy stuff

Morningggg :)
Awal gile bangun pagi ni sebab dari pukul 5 tadi baby dalam tummy ni duk kick boxing kemain ligat...
Ade game bola ke hape ni?

Baru dapat parcel ni aritu, for mummy x ade shopping sangat pun, baju pregnant pun langsung x ade beli eh even dah 33 weeks dah....
Alhamdulillah size perut kecik aje so still bole pakai baju biase lagi...

As for now just beli set pantang je dulu, tadaaaaa



Beli set nona roguy jek...
Mule2 plan nak beli set tanamera but lepas study review2 mummies out there kat blog & forum + experience kawan2 opis, ramai yang prefer nona roguy dari tanamera...

Then saye survey plak online shop yang bagi price pakej yang affordable...
Price Paling mura is rm270, tapi dapat set jela...
So memang kene rajin survey...

End up saye beli dengan Set bersalin mall
Best gak pakej yang akak ni offer, Price RM285 + free gift...

Free gift pulak ade macam2 yang akak ni offer, so bole pilih yang mane berkenan ye...
Saye just pilih bengkung jek senang, sebab harge kat kedai bengkung ni dalam rm49.00 so memang berbaloi2 la kan bole jimat kat situ...

Hopefully can help other mummies wanna be kat luar sane tuh :)

P/s nih iklan x berbayar eh, memang ikhlas nak review without untung sesen pun hehe....

Will review the usage & effects later eh lepas bersalin....


Fuhhhhh lagi 5 weeks??
Bdebor mak hihi



Byeeee peeeps :)



- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, May 24, 2013

Short gateway @babymoon eheksss

Slamat petang :)
Currently at kampung air water chalet, bukit merah laketown resort Perak.....
Kunon nye nak stress relief la eheksss :p
Babymoon pun voleyyyy hahaha gediksss tahap dewa...

Saje jek having a short vacation dating berdua before branaks....
Pasni konfem sampai raye nanti busy aje lepas bsalin....

Tepeks skit gambo for today....
Will review this place later k peeps :)








#32weekspregnancy #babybump




- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Kampung air water chalet Bukit merah Laketown Resort Perak

Wednesday, May 22, 2013

Tea time at Avant chocolate factory cameron highlands

Sambungan lagi entry pasal cameron highlands..
But this time nak review pasal location makan yang wajib diterjah...

This time nak makan bende manis2 sebab tliur tengok post si Jue
Memang tempting yang amat tengok....

Dulu cafe strawberry moment ni ade kat tanah rata, but now dah pindah ke avant chocolate factory kat kampung raja....
Address die as per below:

No.11-13, Jalan Corina 2, 39010, Taman Desa Corina, Kampung Raja, Cameron Highlands, Pahang, Malaysia


Kat sini ade jual chocolate2 and ade cafe skali..
But kami xbeli pun chocolate die, just nak makan kat cafe die aje...



Yang paling femes kat sini?
This tempting chocs......
Sumpah sedap memang wajib try!


Then bole try dessert2 yang lain
Sume pun sodap!
















Hehehe gamba mak buyongs gemoks with hubby pun wajib tepek ok...
P/s muke control before melantak sakan...
Ok this one memang really recommended!






- Posted using BlogPress from my iPad2

Cameron highlands trip

Ini entry superb terperam....
Punye la lame simpan...

But need to write dalam my virtual diary before daku hilang ingatan...
Mase nih tengah 4 months preggy..
Lame dah duduk terperuk..
So we plan a holiday trip with my besties :)

Duduk kat shell bungalow...
Untung ade membe keje shell so boleh tumpang sekaki wahaha...
Seriously bungalow die sangat besar and comfy ala2 english house..
Got 4 spacious rooms + living hall + kitchen yg very2 comfy
Memang superb!



This cute little kids ~ ian + yaya

celebrate skali befday ian =)
 

And my beloved besties :)
3 happy family hehe
 


X jalan sangat pun just chill and relax jek...
Just makan together + a bit of shopping..
Mmg rilek & tenang otak hehe...
Balik opis keje terus srabut balik kepale otak hahaha
Ok will continue review pasal makan best at cameron plak after this...
Daaaaaa :)


- Posted using BlogPress from my iPad2

Shopping wedding door gift for kids @ kedai borong Fantasy Jungle Food Wangsa Maju

Salam lovelies :)

disebabkan hari nih dapat m.c, so boleh la hupdet blog...
banyak gile hutang2 lapuk nak setelkan...

ok just nak review kedai borong ni, it's a good info yang sangat membantu untuk mereka2 b2b or mummies2 yang nak borong gula2 & makanan ringan untuk di buat door gift or birthday party pack ke...

Kedai borong nih name nye Fantasy Jungle Food located at wangsa maju K.L.. nak map sile klik kat link --> ( map: link)


kat sini banyak choice of gula2, coklat & makanan ringan yang lain..
harge? so far murah2 hehe ituuuuu yang penting ok :)
kalau beli borong and banyak memang berbaloi2...
 
first tengok marshmellow nye... ade tanda halal, so x ade la risau nak makan kan...
RM12 for 500 gram, 1Kg RM 26.. banyak brand so sile pilih yang mane berkenan di hati eh..

 
my mission aritu nak cari lollipop and gula2... banyak choice jugak kat sini...
but end up amik yang kat bawah nih..
murah & colourful, satu jatuh dalam 0.17 sen jek :)


 then kami survey2 barang2 lain plak...
 
 
 

 kat sini ade jugak jual coklat, biskut, cikedis (jajan), keropok2, nata de coco & macam2 lagi la..
nak list panjang sangat la plak kan...
 
 
total up kami spend untuk 300 door gift for kids x sampai pun RM400.
so memang berbaloi2 :)
 
next session ~ bungkus door gift time
kami just masuk kan all the candies dalam uncang purple jek..
sebab budak2 kecik nanti die buang jugak kan sarung candies tuh..
so x payah nak membazir kot beli wrap or bag yang exclusive..
 
 
 tadaaaa DONE!
 
 

Monday, May 13, 2013

Bye blackberry ku..




Dah almost 2 years + saye & cik hubby pakai blackberry ni since 2010...

Lately nih asik hang aje keje nye memang sentap jek tau...
Ade time sampai cik hubby campak2 jek hpn tu sebab naik hangin hpn asik hang jek

End up kami berdua terpakse la carik pengganti lain...
Welcome mr. Apple :)

To my beloved berry2 hpn tq so much for those 2 years lovely memories with u...
Tapi i dah give up bayo rm38 bulan2 for bbm service. Padahal wasap + line + we chat sume free aje tau!

Bye berry2 ku....



- Posted using BlogPress from my iPhone

#3 shopping baby stuff at baby expo mid valley

Entry pasal shopping memang lajuuuuu jek jari jemari ni kannnn haha....
Padahal dah brabad x hupdet blog...
Memang lately malas tahap dewa2 la skang huuu

Smalam saye & hubby ke baby expo kat mid valley...
Last baby expo sbelum bsalin... So wajib la pegi kannnn...

But this time memang ramainye la umat yang datang..
Panjang ya rabbi line bratur nak register & free gift...
So memang harus la skip, x kuase mak buyong nak bratur lame2...



Plan nak cari bedding set & playpen..
Manela tau dapat offer yg best2 ke, tapi end up x de ape sangat yang mnarik, nak beli tilam baby pun banyak yang dah out of stock...
Maybe sebab kami pegi hari ahad kot..





Price pun bole tahan mura... Sempatla grab sbijik bantal nursing pillow RM59 hinggit jek, berbaloi2 kot mura...


Then terpengaruh plak pi beli pampers newborn murah...
Ramai suggest beli kat whoopie tapi disebabkan line depa yang amat panjang, so try jela yang ini..


Then survey2 barut & bedung baby...
Banyak booth yang jual but terbekenan kat booth nih plak, so bjaye menyambar 5 helai barut with total price RM30...ok la kot harge die


Then lastly sempatla survey2 baju2 baby and other stuff yang bole ditambah2 hehe





But this time x shopping sangat pun sebab cik hubby rimas ramai sangat la umat manusia bersesak2 dalam tuh ~ eh jap sape yang preknen ni? Over kannn laki i hehe :p

Ok lastly hasil tangkapan kami smalam...


Baby suke?? Mummy lagi double sukeeeee bab shopping2 nih... kunon prasan macam ade duit bekepuk2 dalam wallet kann haha 😜

- Posted using BlogPress from my iPhone