Sunday, June 23, 2013

Mengidam or mengade?

Dulu daku slalu ingat mak2 buyongs yang craving mengidam tu mengade2 aje...
Tapi bile dah kene kat batang idung sendiri baru la paham...

Bukan mengade, tapi tibe2 rase teringin sangat2 nak makan...
Sampai meleleh air liur la kalo terbayang2 tuh haa...

Punyela dahsyat rupenye penangan mengidam nih rupenye...

Last week daku mengidam kuih raye almond london...
Padahal kalo time raye before nih x heran sangat pun...





Alhamdulillah, murah rezki mak buyongs dapat sampai 3 balang kuih almond london hokay...
Untung jadik mak buyongs, ape nak ramai plak yg mnolong...

Thanks to hubby + ina + mak busu yg susah payah carik kan almond london ni :)


Agak2 kalo cakap ngidam handbag baru, ade orang sudi sponser x?? Wakakaka :p
Sudahhhhhh pelissss stop verangannnn (T-T)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Movie date ~ monster university

Dah tengok movie monster university?
Baik korang pi tengok sebab memang klako abis ok...
Cite ni flash back balik camne mike & sully start involve dalam keje depa...
Bagi rating 3.5 star la out of 5...



Posing ngan mr sully :)
Perut dah makin maju ke depan..
Alhamdulillah dah masuk 9 bulan @ 36 weeks...
Another 27 days? Nebesss...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, June 17, 2013

Misi membasuh baju si kecik

Hepi mondays :)
monday blues?? i memang hari2 monday blues hokayyy hahaha...
Finally, smalam bjaye gak merajinkan diri yang superb malas ni untuk membasuh baju2 si kecik...
Tu pun lepas dah kene bebel kannn...
So terus insap skejapannn :p

Then bangun pagi buang semua tag2 harge kat baju + terbalik kan baju2 + masuk sume dalam karung net + campak dalam washing machine jek...
X kuasa hakak nak membasuh pakai tangan, letih kot...

Tapi kene buat 2 trip la kot sebab end up banyak la pulak baju bajuan si kecik ni, rase hari tu macam sikit jek beli ~ ntah camne bole terberanak baju2 ni jadi banyak plak hahaha...
Memang dasar nafsu menyopping kann pantang nampak SALE...

So end up tadaaaaaa


Settle first trip laundry...
Next laundry kene tunggu next week la eh anak oi sebab mummy hang ni memang superb 'rajen' hahaha

P/s : kiut jek nengok baju kecik2 cinonet nih kann

Another 33 days?? Gullpp telan air liur.....
#35weeks3days


- Posted using BlogPress from my iPhone

Sunday, June 9, 2013

#5 shopping baby stuff

Entry pasal shopping baby stuff lagi...
Every weekend ade jek baby stuff nak kene beli...
Tula dolu2 berfoye2, dah ujung2 trimester ni baru mummy hang menggelupur carik barang2 kannnnn hahaha

Okla smalam paksa gak cik hubby pi carik katil baby...
Bulan depan nak branaks tapi katil tak setel2 lagi baby oii..

End up shopping kat jusco jek sudehh...
Hubby tak larat nak rempuh expo2 baby yang ramai gile umat manusia dalam tu..

Sebeso2 jusco sunway pyramid tu bole ade 3 jek option playpen yang ade??
Eeee stress mak...
So beli jela ape yang ade..



Nyesal gak tak pi beli mase beli barang2 baby kat uk aritu, sebab bapak mahal la playpen graco kat malaysia ni...
2 kali gande harge kat uk...eeee stress mak nyesal x sudah (T-T)

Xpela baby, kite pakai jela ape yang ade dulu eh hehe

Tadi nak dekat 2 jam jugakla berusaha pasang playpen ni, ya rabbi manual assembly die memang x membantu langsung sampai emo2 cik husben pasang hahaha...

finally siap gak pasang after 2 hours emo memasangnye...
Lerrr snang jek pasang die rupenye, just kitorang x paham gamba cinonet dalam manual assembly tu...

Tadaaaaaaaaaa



Hope baby suke la eh, penat bpeluh2 ayah & mummy pasang tau sampai emo wahahaha

#34weekspregnancy

- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, June 6, 2013

#4 shopping baby stuff

I'm in heaven ecehhhhh ~ padahal ade kat opis nih... sebab boss tak ade hari ni hahahaa terus rase macam dalam syurga :p
Ok nak story pasal beli tilam baby...
Lame tau daku survey2 tilam kabu baby ni....
Yela nak cari yang affordable price + design yang ok...
Nih diantara design2 idaman kalbu mase survey2 aritu with their links...

Yg ni from Needles crafts
Price quotation dalam rm350
Then bkenan plak dengan yang ni

Yang ni pulak from Little diva handmade
Price dalam rm230, price dah ok tapi design yang kat atas tu dah xade lagi la pulak....

Then survey2 lagi....
Jumpe yang ni,


Yang ni pulak from Lots of love
Harge plak rm220...

Banyak lagi link lain yang jual tilam kabu cantik2

Tipah kekabu
Little DJE


So for mummy to be out there, sile la rajinkan diri survey2 ye...

End up saye just beli yang ni jek


Saye beli from Meja jahit tok mie

Saye beli set tilam + extra 1 set sarung tilam & bantal (senang nanti nak tukar2 bile time basuh)
And it cost me only rm280 include postage...

So dalam banyak2 ni la yang kot price yang paling ok then design pun ok la gak...
Saye just nak design yang simple2 jek, tak suke yang over2 kaler terang2 sangat, sakit mate mak nanti weiii :p

Bile dapat parcel semalam memang puas hati, sebab jahitan pun kemas + sarung tilam tu tokmie jahit skali dengan lapik ala2 comforter tu, so memang sedap lembut aje rasenye...



Siap ade baby tua rasmikan tilam baby semalam tau haha :p
Ok so far memang puas hati & recommended :)


P/s: ni bukan iklan komersial ye...saye x dapat untung sesen pun with this review... Niat just nak membantu mummy to be out there yang still pening2 lagi nak cari tilam baby :)


- Posted using BlogPress from my iPhone