Monday, June 9, 2014

Doorgift cake in the jar & biscuits in the jar for my sister's wedding day

Holaaaa :)

Nak share sikit pasal idea doorgift from my sister's wedding last week...

Disebabkan sebelum ni punyela susah nak cari info pasal glass jar as a doorgift ni, so it's better to share the info untuk bride to be yg lain :)

Ok, our plan is

Majlis nikah ~ cake in the jar (red velvet)
Majlis sanding ~ biscuits in the jar (choc chip biscuits)

Firstly kene la cari supplier glass jar kan...
Dalam banyak2 supplier so far saye jumpe yang ni la paling mura.
RM1 for glass jar + sticker + riben??? Murah sangat dah tu
So cepat2 saye contact je Lurvering








So saye just pilih design sticker & kaler ribbon, then akak lurvering tu akan siapkan sume..
Memang puas hati dengan keje die kemas and cepat.
Pick up area akak tu kat upm serdang, buy if ade yang nak suruh deliver then ade extra charges la kot...

Then, kami cari vendors untuk cake & biscuits plak...

Untuk cake, saye dapat price rm4 untuk 1 jar cake, so saya hantar glass jar tu to the bakery dalam plaza masalam shah alam, and die akan filled up the jar with cakes.
Tadaaaaaa :)




Then biscuits choc chip plak been sponsored by mak busu...
So lepas dah siap order, kami just letak dolly paper kat lapisan bwah jar & letak kan biskut kat dalam tu..




Ok so total cost for this doorgift is rm5 per jar... So far okla la kan still within the budget :)

Fyi, kami letak jar ni dalam goodies bag yang ade mineral water kiut seamaster skali...
Kiut sangat paper bag die :)



Ok hopefully this can benefits other bride to be yang tengah duk pening nak cari idea for wessing doorgift tu :)

To be continued :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

3 comments:

Chekgu Azrine said...

Best la..next time dah ada idea bt camni.tq for sharing this

Liyana said...

menarik idea ni... :)

N azura Ok said...

salam..kat mana beli paper beg yang kiut tu?