Thursday, June 12, 2014

projek fresh flower for dulang hantaran

yuhuuuu hi u olllsss...
see kan dah cakap, once jin rajin dah meresap masuk memang tiap2 hari i hupdet blog hokeyyy =P

ok this time nak share pasal shopping fresh flower untuk dulang hantaran wedding my sist aritu...
kalau nak tempah kat wedding planner mau minimum diorang charge rm60-80 sedulang..
kalau dah 9 dulang? bankrappp hakakk =P
so nak cut cost, sila buat sendiri ok hehe...

first kene tau location tempat jual bunga yang fresh + murah...
nasib baik la ade puteri bunian a.k.a lynda bagitau location fresh flower nih...
thanks linda =)

ade 2 option floristika bangsar & petaling street K.L..
nak yang cantik + mahal sikit sila la ke floristika, tapi bagi yang nak cut cost macam kami ~ pegi petaling street sudeyy =P

nama kedai bunga tu Weng Hoa Flower Boutique, located dekat dah dengan petaling street..



lori bunga sampai fresh from cameron highland pukul 9 malam...
so sape2 yang rajin nak fersh flower bole la serbu malam tu bile lori sampai..
tapi pada yang rajin suam2 kuku macam kami nih, datang pagi2 esoknye pukul 8 lebih pun ok =)





price?? agak murah nak compare dengan floristika bangsar tu...
tapi kalo lambat petang2 ke baru nak datang memang choice pun dah x banyak sangat..
ape yang kami beli?
 
1) deco dulang hantaran for 9 dulang - bunga ros + baby flower + bunga & daun2 untuk sirih junjung
2) 2 hand bouquet untuk nikah + majlis bersanding
3) fresh flower deco untuk 30 meja makan + 6 meja makan vvip
4) petals untuk bunga rampai + flower girl
 
total semua yang kami spend is RM250++ aje tau...
murah x? memang amat murah ok =)
 

so pada bride to be ke, hakak2 yang nak buat majlis pakai fresh flower jangan lupe serbu petaling street ok =)
babaiii

P/s: tunjuk kat mr hubs murah giler sjambak besa bunga ni -rm40 aje tau..
Tapi die buat stone jek, xpela nanti i tanam bunge sendiri jekla :(


3 comments:

LindaF said...

giteww kan? jimat buat sendiri! ok sila hapdet hasil cucukan hantaran. yg benar - puteri bunian-

Liyana said...

bestnye.... nak beli utk diri sendiri jela hehe

Azlina Khidzir said...

Di sana ada jual sekali floral sponge bentuk ring & flower food tak?