Tuesday, October 28, 2014

cameron trip ~ scones & strawberries sedap at KHS Strawberry & Farm Cameron Highlands


yuhuuu..
iolsss baru jek balik cameron ahad lepas...
ya ampun penat pun x hilang2 lagi nih, over x?? hahaha
penat sebab asik stuck kat jem yang berejam2 almost 4 jam kat cameron + on the way balik ke KL...
memang tobat la sape2 nak gi cameron time weekend or cuti sekolah..
smoge anda tabah menghadap jem berejam2 tu haa akibat dik pasar kea farm & pasar malam kat brinchang tu...

 
 
ok actually nak citer 1 tempat makan scones yang best kat cameron highlands nih..
name nye KHS Strawberry & Farm kat area kampung Sedia..
pegi sini pun sebab been recommend by my friend yang selalu makan kat situ..
owner nye orang melayu and insyaAllah di jamin halal..
 
ape yang best kat sini?
kedai nye dalam kawasan kampung, so comel aje xdela besar sangat..
ade ladang strawbery kat belakang kedai, so jam & ice cream dari strawberry memang mereka tanam & buat sendiri..
 
yang paling best kat sini is their scones..
memang sedap. panas2 gitu pastu makan dengan strawberry jam & cream..
sumpah memang berebut2 la gitu kalo order sepinggan aje haha..
 
price 1 set scones (4pc) + tea pot ~ sesuai untuk 2-3 orang is RM15 aje...
murah kan.. dahla sedap..

 

kami order jugak strawberry + choc dip nih. price die RM15 jugak 1 set...
gemuk2 ok strawberry nye... fresh petik kat belakang aje hehe..


jangan lupe order ice cream strawberry mereka...
tapi sorry price lupe pulak haha...


so far memang puas hati dengan foods kat sini..
tapi we ollss datang awal so scones banyak lagi...
mase kami nak balik tu rmai btul yang datang, tapi scones dah sold out...
so kalo nak datang memang kene awal2 sikit before petang2 kot kalo x frust mnonggeng nanti hehe..

bye u olsss..
will update more if rajin hehe...

 




 





4 comments:

Tishya said...

Besnya! Nmpk sume menyelerakannn

::EIDA:: said...

tak sejuk ke CH hujan2 gini? hehehhee

riza afzan asri said...

Lamanya tak makan scone. Teringin pulak

Anonymous said...

Pukul berapa u all makan scones ni?