Tuesday, December 9, 2014

Review Home Pro & Index Living Mall at IOI City Mall Putrajaya

gud morning darlingsss =)
pagi2 dah mood gembira sebab baru lepas mlantak nasik lemak hehe..

ok nak story mory pasal newly open IOI City Mall kat putrajaya..
mall nih baru aje bukak, so menimbun la iklan pasal mall nih..
tapi bile pergi ke sane, mak aih ramai nye la umat manusia, penuh ok mall tu..
maybe sebab weekend time cuti sekolah kot..
tapi siyess ramai yang amat, sampai kan kami nak makan pun every kedai makan sume kene que panjang..
kunon2 xpela maybe gi kedai makan mahal skit x ade orang kot, helloo even kedai makan mahal pun beratur jugak hakak tau sobsss (T-T)

lagi 1 yang palinng hangin, ATM x ade lagi ok!
dahla cash mase tu ade rm3 aje, sejam pusing2 cari ATM yg sign board nye blambak dlm mall, end up x jumpe2...
so finally tanye staff kat 7eleven, die kate ade atm baru bukak kat dalam RHB bank kat ground floor ujung sekali...
perlu x hakak hangin? mall sikit punye gempak + besar , ATM tu korang pasang dulu bole x?

ok setel dah bab EMO pasal mall nih hehe..
now  saye nak review pasal kedai Home Pro & Index Living Mall, sebab saye nak cari barang2 untuk  organize / susun atur barang2 kat rumah.

smenjak dua menjak nih, asik terjebak dengan aktiviti susun atur kat umah lepas follow pinterest..
so memang sume bende kat umah nak di susun atur cewahhhhh ..
nampak la kemas & organize skit, sejuk je mate mandang haha..

ok jom review both kedai nih pulak...

Home Pro

 
mase masuk kat sini punyela ramai umat manusia dalam nih siap jalan belaga2 bahu la hehe..
kat sini ade macam2 perabot2, barangan peralatan rumah dijual..
so pada siapa2 yang suka susun atur barangan kat umah, bole lah shopping kat sini..
rasa nye die lebih kurang macam houz depot kat damansara tu jugak, semua ade dijual dalam 1 tempat.
 








yang paling best is toilet seat cover yang kiut miut nih haha...
colourfull toilet hakak2 nanti hahaha..

 
gardening section pun ade, so memang complete la this kedai semua benda ade complete dalam 1 kedai..


ok next kite tengok pulak ape yang ade kat Index Living Mall 

Index Living Mall




masuk2 jek tengok2 showroom with perabot2 die..
eh?? dua kali tengok macam ikea punye perabot la hahaha..
ok memang siyes ade certain perabot die ala2 macam perabot ikea..
hahaha yang copy paste sbijik2 macam perabot ikea pun ade gak
tapi in terms of price, ade yang lagi mahal dari ikea & ade yang mura sikit dari ikea..
tapi part quality barang2 tu x berape nak sure, sebab x pernah beli kan...



jatuh cintan ngan kerusi nih..
punye la best yang amat, rase macam nak bungkus 2 ketul bawak balik umah...
tapi tengok harga, terus rase macam nak pitamsss haha..





 barang2 untuk susun atur / organizing pun banyak jugak kat sini..
and design die lagi moden la nak compare dengan kedai Home Pro tadi.
 



see, cube korang tengok betul2...
sbijik macam kat ikea kan?? hahaha



 
 
yang wall shelf nih pun ade ala2 ikea, but lagi banyak design & colour..



same jugak macam Home Pro. kat sini pun ade perkakas dapur but banyak yang lagi moden la

 
perkakas bilik air, gardening & aksesori perhiasan rumah pun ade..
so memang 1 stop centre untuk semua kelengkapan rumah gituuu..







berkenan ngan stiker hijau yang untuk ukur tinggi badan kat dalam pic bawah nih..
tapi cik husben kate xyah beli plak, mane la plak nanti nak tampal..
kene tunggu make over bilik imran dulu kot...





 
ok tu jela kot review x seberape dari hakak...
sebab pening sangat punyela ramai umat kat mall nih, nak bejalan pun asik berlaga2 bahu jek...
so mood nak shopping pun x ade..
hehe, see ya till next entry =)
 
 

6 comments:

Fara Ada said...

sayangnya index livingmall ni xda website utk review items in details kan? mcm IKEA...huhu
sebelum pegi boleh checklist dlu ap nk beli kalau IKEA...index livingmall xada gitu
ke sy yg xjumpa hehehe kalau ada tlg share :)

Anonymous said...

Adaaaaa... cer check laman website dia or guna pakcik google "index living mall catalogue"...

Nur Zayyani Liman said...

Dah mcm ikea dah kedai ni..bole saing kot..hihihi

Nur Zayyani Liman said...

Mcm best nk shoping sini..mcm ikea dah kan..bole saing ni..hihi

Fara Ada said...

Anonymous,

Betul ada...tapi saya tgk xsemua produk dia letak dlm tu mcm IKEA...
barang dapur pun xletak in details..
nampak sgt pro IKEA ek hahaha..
IKEA boleh check in stock ke x...boleh tgk sesatu in details produk dia...
should index pun buat mcmtu hehe

norsuhaili ali said...

Kalau ad yg lagik murah dari ikea mmg berbaloi la pegi ni..