Sunday, June 22, 2014

Live update from bali 😁

Live update from Bali weeehuuuu 😝

Nanti balik msia i story mory the details hokeyyy ...
Nak tepek stepek

gambo kak ton yang xbrape nak hot ni hahahahhaa...










Muuuuaaxxx love from bali...

Posted using BlogPress from my iPhone


Location:Kuta, bali

Thursday, June 12, 2014

projek fresh flower for dulang hantaran

yuhuuuu hi u olllsss...
see kan dah cakap, once jin rajin dah meresap masuk memang tiap2 hari i hupdet blog hokeyyy =P

ok this time nak share pasal shopping fresh flower untuk dulang hantaran wedding my sist aritu...
kalau nak tempah kat wedding planner mau minimum diorang charge rm60-80 sedulang..
kalau dah 9 dulang? bankrappp hakakk =P
so nak cut cost, sila buat sendiri ok hehe...

first kene tau location tempat jual bunga yang fresh + murah...
nasib baik la ade puteri bunian a.k.a lynda bagitau location fresh flower nih...
thanks linda =)

ade 2 option floristika bangsar & petaling street K.L..
nak yang cantik + mahal sikit sila la ke floristika, tapi bagi yang nak cut cost macam kami ~ pegi petaling street sudeyy =P

nama kedai bunga tu Weng Hoa Flower Boutique, located dekat dah dengan petaling street..



lori bunga sampai fresh from cameron highland pukul 9 malam...
so sape2 yang rajin nak fersh flower bole la serbu malam tu bile lori sampai..
tapi pada yang rajin suam2 kuku macam kami nih, datang pagi2 esoknye pukul 8 lebih pun ok =)





price?? agak murah nak compare dengan floristika bangsar tu...
tapi kalo lambat petang2 ke baru nak datang memang choice pun dah x banyak sangat..
ape yang kami beli?
 
1) deco dulang hantaran for 9 dulang - bunga ros + baby flower + bunga & daun2 untuk sirih junjung
2) 2 hand bouquet untuk nikah + majlis bersanding
3) fresh flower deco untuk 30 meja makan + 6 meja makan vvip
4) petals untuk bunga rampai + flower girl
 
total semua yang kami spend is RM250++ aje tau...
murah x? memang amat murah ok =)
 

so pada bride to be ke, hakak2 yang nak buat majlis pakai fresh flower jangan lupe serbu petaling street ok =)
babaiii

P/s: tunjuk kat mr hubs murah giler sjambak besa bunga ni -rm40 aje tau..
Tapi die buat stone jek, xpela nanti i tanam bunge sendiri jekla :(


Monday, June 9, 2014

Doorgift cake in the jar & biscuits in the jar for my sister's wedding day

Holaaaa :)

Nak share sikit pasal idea doorgift from my sister's wedding last week...

Disebabkan sebelum ni punyela susah nak cari info pasal glass jar as a doorgift ni, so it's better to share the info untuk bride to be yg lain :)

Ok, our plan is

Majlis nikah ~ cake in the jar (red velvet)
Majlis sanding ~ biscuits in the jar (choc chip biscuits)

Firstly kene la cari supplier glass jar kan...
Dalam banyak2 supplier so far saye jumpe yang ni la paling mura.
RM1 for glass jar + sticker + riben??? Murah sangat dah tu
So cepat2 saye contact je Lurvering








So saye just pilih design sticker & kaler ribbon, then akak lurvering tu akan siapkan sume..
Memang puas hati dengan keje die kemas and cepat.
Pick up area akak tu kat upm serdang, buy if ade yang nak suruh deliver then ade extra charges la kot...

Then, kami cari vendors untuk cake & biscuits plak...

Untuk cake, saye dapat price rm4 untuk 1 jar cake, so saya hantar glass jar tu to the bakery dalam plaza masalam shah alam, and die akan filled up the jar with cakes.
Tadaaaaaa :)




Then biscuits choc chip plak been sponsored by mak busu...
So lepas dah siap order, kami just letak dolly paper kat lapisan bwah jar & letak kan biskut kat dalam tu..




Ok so total cost for this doorgift is rm5 per jar... So far okla la kan still within the budget :)

Fyi, kami letak jar ni dalam goodies bag yang ade mineral water kiut seamaster skali...
Kiut sangat paper bag die :)



Ok hopefully this can benefits other bride to be yang tengah duk pening nak cari idea for wessing doorgift tu :)

To be continued :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Helloooooooo yuhuuuuuuu

Eh hidup lagi?
Hahahahhaa bersawang tahap gaban dah blog ni 😋 mak gaban tengok pun bole pengsan kot hahaha....

Winduuuuu nak blogging, tapi masa slalu x ade, kalo ade free time tu memang konfem tido la punye hahahaha

Tapi nak update pasal wedding, pasal imran, pasal deco2 rumah, travelling, good foods 😋
Ecehhhh banyak tapi malas kannn

Ok2 will update 1 by 1 later, insyaAllah....

Salam winduuuu n syg from us 😘




- Posted using BlogPress from my iPhone