Tuesday, December 16, 2014

bila si kecik dah tau beremosi

morning...
best betul mood bulan december, tenang & happy aje rase..
sebab banyak betul public holiday ecehhh =)

ok cite pasal si kecik pulak..
sejak dua menjak nih dah pandai fefeeling gitu..
sentap pun cepat gak haha..
bila merajuk kemain smpai mnonggeng baring mlangkup tunjuk montot huhu

actually, cik hubs kene gi outstation ke korea dari ahad lepas..
so bila nak hantar ayah die kat gate (gate umah aje, sebab iollss malas nk hantar g epot haha)
punyela si imran nih melalak, peluk ayah die x nak lepas..
kemain sedih ayah nak g oustation kjap..


nih pic lepas dah hantar ayah die kat gate luar & masuk dalam umah..
kemain kuat die malalak end up tetido terus..


setaun 5 bulan dah faham feeling2 sedih eh imran hehe...
xpe malam nih ayah balik eh hehe..
siann die kene tinggal 4 hari..

slalu mummy yang mlalak, but this time turun kat anak plak kekeke..

Friday, December 12, 2014

Big Bad Wolf 2014 ~ Book Sale

yuhuuuu
mesti skang nih ramai yang dah gi shopping buku2 kat BBW kan?
nih memang jadi annualy event yang kami x boleh miss out la..
sebab buku2 memang agak murah2 time nih..
so memang rugi kalo x datang ecehhh

kebetulan kamis lepas selangor cuti befday agong..
so tengah malam rabu tuh kami gerak dari umah ke MIECC Mines.
pegi skali ngan geng shopping buku ~ piji & sarah..
this time meriah sikit sebab saye & sarah bawak anak2 hehe..

normally kami memang suke pegi tengah malam sebab x ramai orang + baby tengah tido..
so diorang duk diam jela dalam stroller while mak pak busy shopping buku hehe



see, besar kan?
beriban2 buku kat sini yang u ollss bole pilih..
so memang la rugi kalo x datang, dahla price murah yang amat..

jenis buku ape yang ade?
sebut aje nak ape sume ade,  mostly banyak buku2 english..
ccokings, history, novel, arts, eh mcm2 la ade..
but yang paling best banyak buku2 for kids & activity books skali.
eh iklan plak? haha


 
ramai yang tanye gak, x susah ke nak bawak anak kecik kat sini?
kalo sampai sini, parking aje kat basement, lepas tu naik lif ke tingkat atas.
saye tolak jek stroller imran tu dari parking, and x ade problem pape pun..
sebab tu saye pegi tengah malam, xramai orang & banyak parking dekat dengan area lift.

then bila kat dalam bbw pulak, space kat dalam tu luas yang amat..
gap antara buku2 pun besar plus aircond plak tu so sejuk aje..
boleh la parents tolak stroller dengan aman tenteram sambil shopping ecehhhhh
so xyah risau2 ok..
 
 
 
Mission shopping buku accomplish at 3am ye kawan2 hehe..
sronok gi ngan membe2 best skit baru meriah nak shopping 
 


tahun nih mission saye nak beli kan buku for imran..
so tahun nih buku for imran ngan ayah aje..
mummy no more books ok ~ sebab buku masak 2 taun lepas pun x bace2 lagi ok hahah

nih la hasil tangkapan malam tu..
sronok la imran banyak buku aktiviti untuk die..


see..
pagi2 buta bangun tido trus cari buku..
hahaha

so for those yang x pegi lagi, better pegi cepat2..
last day BBW 16 december nih...
daily open 24 hours ok... so bila2 boleh datang sane..
happy shopping u ollsss
bye =)

Tuesday, December 9, 2014

Review Home Pro & Index Living Mall at IOI City Mall Putrajaya

gud morning darlingsss =)
pagi2 dah mood gembira sebab baru lepas mlantak nasik lemak hehe..

ok nak story mory pasal newly open IOI City Mall kat putrajaya..
mall nih baru aje bukak, so menimbun la iklan pasal mall nih..
tapi bile pergi ke sane, mak aih ramai nye la umat manusia, penuh ok mall tu..
maybe sebab weekend time cuti sekolah kot..
tapi siyess ramai yang amat, sampai kan kami nak makan pun every kedai makan sume kene que panjang..
kunon2 xpela maybe gi kedai makan mahal skit x ade orang kot, helloo even kedai makan mahal pun beratur jugak hakak tau sobsss (T-T)

lagi 1 yang palinng hangin, ATM x ade lagi ok!
dahla cash mase tu ade rm3 aje, sejam pusing2 cari ATM yg sign board nye blambak dlm mall, end up x jumpe2...
so finally tanye staff kat 7eleven, die kate ade atm baru bukak kat dalam RHB bank kat ground floor ujung sekali...
perlu x hakak hangin? mall sikit punye gempak + besar , ATM tu korang pasang dulu bole x?

ok setel dah bab EMO pasal mall nih hehe..
now  saye nak review pasal kedai Home Pro & Index Living Mall, sebab saye nak cari barang2 untuk  organize / susun atur barang2 kat rumah.

smenjak dua menjak nih, asik terjebak dengan aktiviti susun atur kat umah lepas follow pinterest..
so memang sume bende kat umah nak di susun atur cewahhhhh ..
nampak la kemas & organize skit, sejuk je mate mandang haha..

ok jom review both kedai nih pulak...

Home Pro

 
mase masuk kat sini punyela ramai umat manusia dalam nih siap jalan belaga2 bahu la hehe..
kat sini ade macam2 perabot2, barangan peralatan rumah dijual..
so pada siapa2 yang suka susun atur barangan kat umah, bole lah shopping kat sini..
rasa nye die lebih kurang macam houz depot kat damansara tu jugak, semua ade dijual dalam 1 tempat.
 








yang paling best is toilet seat cover yang kiut miut nih haha...
colourfull toilet hakak2 nanti hahaha..

 
gardening section pun ade, so memang complete la this kedai semua benda ade complete dalam 1 kedai..


ok next kite tengok pulak ape yang ade kat Index Living Mall 

Index Living Mall




masuk2 jek tengok2 showroom with perabot2 die..
eh?? dua kali tengok macam ikea punye perabot la hahaha..
ok memang siyes ade certain perabot die ala2 macam perabot ikea..
hahaha yang copy paste sbijik2 macam perabot ikea pun ade gak
tapi in terms of price, ade yang lagi mahal dari ikea & ade yang mura sikit dari ikea..
tapi part quality barang2 tu x berape nak sure, sebab x pernah beli kan...



jatuh cintan ngan kerusi nih..
punye la best yang amat, rase macam nak bungkus 2 ketul bawak balik umah...
tapi tengok harga, terus rase macam nak pitamsss haha..





 barang2 untuk susun atur / organizing pun banyak jugak kat sini..
and design die lagi moden la nak compare dengan kedai Home Pro tadi.
 



see, cube korang tengok betul2...
sbijik macam kat ikea kan?? hahaha



 
 
yang wall shelf nih pun ade ala2 ikea, but lagi banyak design & colour..



same jugak macam Home Pro. kat sini pun ade perkakas dapur but banyak yang lagi moden la

 
perkakas bilik air, gardening & aksesori perhiasan rumah pun ade..
so memang 1 stop centre untuk semua kelengkapan rumah gituuu..







berkenan ngan stiker hijau yang untuk ukur tinggi badan kat dalam pic bawah nih..
tapi cik husben kate xyah beli plak, mane la plak nanti nak tampal..
kene tunggu make over bilik imran dulu kot...





 
ok tu jela kot review x seberape dari hakak...
sebab pening sangat punyela ramai umat kat mall nih, nak bejalan pun asik berlaga2 bahu jek...
so mood nak shopping pun x ade..
hehe, see ya till next entry =)