Wednesday, January 21, 2015

foods review at Restaurant ROA by Jovian Mandagie, seksyen 7 shah alam

Afternoon lovelies...
Ok nak review pasal foods kat restaurant ROA shah alam plak this time..
Haritu ade promotion RM20 for RM40 voucher ROA kat Groupon..
So bila nampak je terus la gatal tangan pi beli, dahla dekat sangat dengan umah so wajibla kan beli..



Ok so last week ajak cik hubs & imran dinner kat ROA..
Ok this restaurant located at seksyen 7 jek dekat area restoran pak li kopitiam & belakang restaurant hayaki..

For those yang nak try rasa indonesian foods, boleh la try..
Plus sape la x knal the well known designer Jovian mandagie kan, off coursela nak gak merasa makan kat restaurant die plak hehe..



Ambient kat sini memang best untuk bersantai2 & lepak2..
Lagi2 bile malam memang really nice..
P/s kalau datang awal bole la mlepak makan kat sofa panjang area belakang but limited hehe







Ok jom review the foods plak...
Menu die mostly memang pedas2 & ade jugak some of them yang x pedas...

We start with the dessert dulu, kami order kuih kukis kelapa, RM4/pc..
Manis & rangup, kuih ni ade gak jual kat malaysia tapi saye xsure kat sini name die ape haha...



Then kami order main dish plak..
Disebabkan kami makan berdua so kami order xbanyak pun;

Nasi putih, RM3 per plate
Udang woku, RM15
Chicken butter, RM12
Ice lemon tea RM5

Total including tax, RM45

Ayam butter tu x pedas & sedap, so sesuai untuk yang xtahan pedas or kids



Udang woku tu amatla pedas ye tapi sedap ok even pedas berpeluh2 makan sampai abis sebab sedap hahaha...



So far memang sedap & puas hati with the foods..
Yes it's a bit pricey but for me it's totally worth it lagi2 sebab saye pakai voucher groupon tu hehe

Kat sini ade gak cakes & macam2 kuih for desserts...
Xpe next week nak try lagi foods lain plak sebab saye beli 2 voucher ROA hahahhaa ~ dasar tamaksss

My comment ~ nice ambient & good foods. But there's no kids meal, so i would like to suggest ROA to have a kids meal as well sebab most of the customer bring their kids as well.. Yela banyak foods yang pedas2, so nak kene pilih plak foods yang xpedas for the kids.. Kan senang if ade kids meal xpayah parents nak pening2 decide meal kannnn hehe.. Just my 2 cents..

Ok details pasal location & contact no. Restaurant ROA by Jovian Mandagie ni;

Address: 1A, Jalan Kristal K/7K, Section 7, 40000 Shah Alam
Tel: 0355244486



Ok last but not least,
Tepek skit gamba tuan tanah & lil imran hehe (muke kenyang lepas melantak kat ROA)


Ok bye u olllllsssss
Muaaaahhhh ciked

Love,
Ieza












Posted using BlogPress from my iPhone5

3 comments:

Ilyani said...

terkejut gmbr ade yg besar...ngeee

btw, teringin plak nk gi ROA ni...

ieza said...

alamak hahaha thanks yanie dearie, smalam tulis blog pakai hpn jek tu yg gamba besa gile hahahaha seb baik x sakit jantung kannn hahaha.. tq tau =)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ieza,
salam perkenalan yer :)
waaaaaaaaaaaa...nampak sedap la food kat ROA tu
telepaih sudah nak pi visit masa trip kl iols ritu sob3
sugi3
pa pun kalo uols sudi jemputla singgah & join blog iols jugak yer :)