Monday, January 5, 2015

tempat makan best & sedap di PD, Port Dickson



last week kami stay kat area teluk kemang..
so harusla cari area tempat2 makan yang best kat situ...
ade google2 jugak entry2 pasal makanan yang sdap kat teluk kemang..
so we give a try la pada blogger yang suggest2 kat blog diorang tu kan, thanks for the info blogger!...

1) Nasi Kukus Ayam Panggang, Cowboy Place (lunch)


dari jauh dah nampak banyak kereta parking kat tepi2 jalan...
ramai sangat orang, so konfem sedap kot?
located kat teluk kemang x jauh dari balai bomba..

kat depan kedai dah nampak ayam pangang bertingkek2 gitu..
pehhh banyak betul huhu


price pun sangat murah and service laju even ramai orang..
harga 1 set nasi kukus + ayam panggang ~ RM6
air juice plak ~ RM2
murah kan??


rasa?
sos barbeque ayam tu sedap, ayam pun sedap..
berbaloi2 lah hehe..
so boleh la singgah

2) Restoran seri Mesra Ikan Bakar & Seaafood, Teluk Kemang (dinner)


kami try dinner kat sini plak..
located kat sebelah deret kedai mesra family mart teluk kemang..
sini pun ramai jugak orang..

that night kami order sotong goreng tepung, udang masak sambal petai, telur dadar, sup sayur, nasi lemak & nasi putih..
total RM45 untuk 2 orang makan, murah kan?


udang sambal die memang sedap!


sotong goreng tepung die memang terbaik, so wajib order hehe..


kat sini rekemen makan ikan bakar sebab sedap, nasi lemak pun sdap!
jangan lupe sotong goreng tepung hehe..
servis pun laju n rase sedap2..
so boleh la try if datang ke teluk kemang..


3) Mari Makan. teluk kemang


kat sini unik sikit, sebab banyak stall2 jual macam2 makanan..
ada cendol bakar, cempedak & pisang goreng, sata & keropok lekor, rojak mamak, soto & laksa, nasi gulai kawah, coconut shake, western food, seafood & ikan bakar, char kuew tiaw..
pehhh banyak kan dalam 1 kedai? hehe..

tapi yang paling best is cendol bakar..
nanti u ollss wajib try cendol durian, memang terbaik lah! hehe
no wonder diorang masuk tv..




hope this can help!
selamat bercuti u ollssss..

love,
ieza

10 comments:

LindaF said...

Ayam bkr kowboy tu i suka ayam dia je. hahaha. Murah laa..

yg mesra tu... hmmmm apesal u murah? I kene mahal? I makan 2 ns lemak. Ikan seko tak besar pon ( i mmg mintak size 2 org mkn) air teh o ais, sayur kailan rm75? Pitamssss

ieza said...

hahahhaa yeke u? sebab ikan tu kot, i tgk aritu ikan tu skilo rm75, maybe u punye nk dekat2 skilo kot ntah hahaha

Hafiz Hafizol said...

google tempat makan best di PD. sbb nanti nak pergi jalan2 sana haha.. thanks share =D

miaqaisarah said...

Sedapnya nampak makanan-makanan ni.. boleh try nanti.. :)

Anyway, jemput ke entry saya untuk mencuba nasi ganja pula..

http://miaqaisarah.com/2015/04/15/nasi-ganja-perlis/

AYuNG said...

jalan2 carik makanan...


=)

Natrah Mohamed said...

Menarik. Nak g cari malam ni. Terima kasih review ye sis.

Www.natrahmohamed.com

mohdracd said...

Tq bagi tips, tadi mkn nasi kukus ayam panggang mmg sedap. Esok sebelum balik kl nak rasa cendol bakar pulak

Akina Speedstar said...

Tak der ke yg discover warung kampung2 yg power2?

Anonymous said...

X sedap mana pun..semua makanannya rasa tawar..nasib baik sos manis jd penyelamat..x kan berkunjung lg ke kedai ni sbb hanya indah khabar dari rupa dan rasa..

Anonymous said...

Sebenarnya x sedap mana pun..2 hari lepas baru makan..xde rasa semua tawar kecuali sos je yg manis..rasa kecewa sgt..indah khabar dari rupa dan rasa..