Monday, April 6, 2015

Happy 21 months old Imran!


Morning lovely!
iollsss bersiaran lagi kat blog suam2 kuku nih hehe..
xpe janji atleast minimum 1 entry per month kannn =)

lately busy level 88 candy crush since cik husben is away for 2 months..
so now i'm a supermom doing all things at home..
seb baik my sister & my mom  ade dekat2 so bole la export imran jap kat they all haha..



ok lari topik plak..
alhamdulillah, happy 21 months old Imran!
another 3 months to 2 years dah..
how time flies kannn..
rase macam baru jek merangkak hari tu haha...



21 months old progress:

- still x becakap2 lagi, just a few words from him ~ nak (sebab budak nih kuat makan!) + ayah (yes mummy need to admit this even i'm not your first words sobsss) + cat + abis + no + bye
- nearly dah sbulan mummy stop supply full breastfeed milk to imran, so now dah 90% consume susu formula and malam still bf with mummy.. sorry imran mummy plan nak bf full 2 years, but dapat 1year8months pun ok la kan hehe..
- lately macam jadi lagi penakut pulak, x boleh kene sergah or tekejut konfem lari lintang pukang cari nearest person yang ade.. even lori sampah bising lalu kat luar or bunyi petir pun dah cuak lari lintang pukang.. lipas pun die takut... acaner nak jage mummy nanti?? hahah geng la mummy pun pnakut gak haha..
- sekarang level sentap/merajuk makin bertambah.. asal x dapat jek kang merajuk sambil tebaring kat lantai, ewahhh dah macam hindustan eh


hahahha tu jela kot as for now...
smoge anak mummy & ayah nih membesar dengan sihat & jadi anak yang soleh k sayang..
mummy & ayah will always love u to the moon and the back!
mmmuahhhhhh

love,
mummy =)

3 comments:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ieza,
he3
nomei jer dia terkuzat yer
he3

Ummu Iman Amsyar said...

Besar dh imran :) comey jerrr. Dah nk masuk phase terrible twos dah.

Mummy jaga jaga :p

ieza said...

Sha - hahaha memang penakut yg amat tau si imran nih hahahah

zara - aku suspen part tu laaaa hahaha wish me luck hahaha