Monday, April 6, 2015

hello Unifi, goodbye Astro!

 


morning....
lame dah sbenanye plan nak terminate astro nih..
why??
sebab x puas hati dengan servis astro, monthly fees tiap2 tahun naik but servis still level yang same..
asal hujan ribut jek, tetttt terus hilang siaran..
 
hangin lagi satu sebab asik duk ulang cerita yang same bepuluh2 kali...
servis pulak kalau call tu lembap yang amat level kura2..
so memang la sangat2 x puas hati..
 
so end up cik husben decide to terminate aje astro..
nak terminate Astro nih kene bagi sebulan notis to Astro dulu, then baru boleh terminate..
nanti lepas dah bagi notis, kene pulang kan decoder kat nearest astro branch adalm mase 30 hari or else nanti diorang akan charge rm200 kot ntah lupe..
 
bila kira2 balik komitmen bulan2 kami kat astro, sebenarnye lagi untung kalau terminate astro & install unifi + reduce dataplan hpn..
bulan2 RM150 bayar kat astro, then nak kene baya lagi celcom untuk pakej dataplan rm150..
So kami decide untuk install aje Unifi.. + reduce celcom dataplan hpn..
yela kat rumah dah ade wifi, kat opis pun wifi.. so rugi jek dataplan banyak2..
 
plus, rancangan2 kat astro tu pun bole tengok online jek..
pegi keje pagi2 balik pun dah petang2.. bukak tv layan astro pun brape jam jela paling lame pun time weekend..
dahla rancangan duk ulang2 30 kali, so macam membazir kat situ kann..
 
 
so finally dah abis diskas with cik husben, kami pun call unifi..


 
 
yezzaaaa paling best internet wifi unlimited laju yang amat, nak tengok drama korea online memang superb x ade buffer2 lagi hehe...
and we loving it lah ecehhhh hehe..
so memang berbaloi2 la...
 
p/s big boss kecik kat bawah tu kemainnnn kann hahaha
 
 
ok bye...
 
love,
Ieza =)

4 comments:

juelee said...

dulu rumah lama pakai unifi takde astro pun.. puas ati sbb leh stream movie takde buffer, dah ada smart tv stream je dr TV... now unfi takde lg kat taman baru, kene la paksa astro huhuhu.. tunggu habes tempoh akan ku ceraikan jugak.. unifi bulan 5 nnt masuk yuhuuuuu

dyanayusuf said...

nak terminate astro & install unifi gak tapi cik abe kata nanti takde HD. nangis omak

LindaF said...

Ku sejak pindah duduk S2 ni.. mg tak psg astrok. haha. 1st sbb tau takkn tgk. i bkn kaki tv.. 2nd komitmen? malas bayo bnda bulan2 tak gk. 3rd laki keje tm. haruslaa unifi. hahaha. sudahnya mmg umah ni unifi dr awal..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ieza,
haah sakan bos kecik tu
memola pantau pehtu rilek yer :P