Wednesday, April 8, 2015

Smart Shopping Tips ~ Apps handphone bagi yang nak berjimat shopping

yuhuuuuu...
kan tadi dah kata, will be back SOON...
nih dah as SOON as possible tau ni ahahahahha

ok2 sudah2 buat lawak kurang cerdik tuh..
meh sini nak share pasal smart shopping tips sikit..
yela skang kan kecoh pasal GST, sume barang pun sibuk nak naik harga..
kesian warga marhaen macam kita2 ni kan...

entry nih for those yang ade anak kecik & and nak berjimat beli barang2 keperluan anak2..
sila install apps Smart Shopper nih..
bole type smart shopper and search aje kat handphone anda..
then install..

ok kat sini ade banyak barang2 yang anda bole cari contohnya macam diaper baby, susu formula baby, and barang2 keperluan rumah kiranye macam daily groceries la kan..
so ape yang bagus nye apps nih, die akan summarizekan semua promotion2 kat hypermarket dalam malaysia nih (Giant, Tesco, Aeon Jusco, Speedmart, Hero and banyak lagi)

so nanti die akan list kan ikut harga barang, and bagitau kedai mana yang ade sale..
jadi bila saye click baby diaper, saye dah bole tau kat kedai mane yang ade sale paling murah..

 
macam semalam, saye dapat info from apps nih yang Tesco ade promotion diaper baby..
Kebetulan drypers tengah promotion RM30.90 per pax..
yela kalau x mau harga die RM40++
so ape lagi terus saye ke Tesco and  sebat sekali 3 pek ahahahaha 

Ok harga RM30.90 tu price sebelum GST eh..
kalau campur GST, harga jatuh RM32.86 per pek..
still ok lagi la tuh...

so hope this info bole tolong parents2 kat luar tu berjimat cermat..
x ape biar pak menteri kaya raya, rakyat marhein same2 la kita berjimat cermat seadenye, puiiiii  siapla korang next PRU nanti tauuuu

p/s: dulu beli kat tesco RM29.90 jek xde GST ape pun.. so GST nih pak menteri kate diaper xnaik rege..
it's TIPU tauuuuuu, TIPU!
sobssssss (-__________-)



piss off mummy,
Ieza

5 comments:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ieza,
iols tahu dah deme ni membohong
tu yg beli stock awai2
tapi tahan la 3-4bln sajork :(
tapi aps ni baguih laaaaaaa
thanx for sharing yer uols :)

ily♥ said...

Wah..ade ye apps gini rupenye..bagus2..mmg sgt berguna..Boleh suh mak aku install skali, takdelah ayah aku g round setiap supermarket survey harga mana yg murah dah pasni..hihi..
tq for sharing.

LindaF said...

Ku dh lama ade apps ni. sbb ade yg bgtau. Tp masa expo baby IDCC & Mid tuhari.. beli terus stok dr NB - XL. kahkahkah. memula pikir dh knp beli byk2 kan? Tapi now ku rasa baloiii sgt..klu stok u habis mehla beli kat i. T__T rumah dh mcm kedai pampers...


GST yg menyakitkan hati. lulz

ieza said...

ur welcomr dearie sha & ili..
linda ~ haaaa smpai XL pun u beli gak??? bahahaha u bwak lori ke ape aritu hahaha si imran dah nak masuk 2 taun pun still pakai L lg tau, jenuh tu nak tunggu smpai XL ahahahaha hebat2 planning abam tajul hahahha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wah bagus apps nie