Tuesday, May 26, 2015

Hari paling sedih untuk kami, alfatihah...





Isnin 25 May 2015..

Mak pergi tinggal kan kami... Speechless..
Without any signs...
Just a few minutes after we left.. Allahuakbar besar sungguh dugaan mu ya Allah...

We will missing u so much mak.. Alhamdulillah everything went smooth & well...
Looking at your smile just now masyaAllah...
Only Allah knows the best for u...

Smoga roh mu tenang di sana & di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman...
Amin...
Alfatihah...
17/03/1957- 25/05/2015

Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, May 5, 2015

Happy 22 months old Imran!



 
05.05.2015, alhamdulillah...
Happy 22 months Old Imran!
lagi 2 bulan nak masuk 2 tahun..
how time flies kan...



summary development in the 22 months old:

1) makin kuat makan hahaha.. sparuh pinggan die bole bedal kalo mummy share makan ngan die.. (bagus so mummy bole start diet skang xyah abiskan makanan imran hehe)
2) kuat membebel jugak, ade aje yang die nak cakap... tapi die sorang jela yang paham bahasa  german baby tuh haha
3) still x boleh bercakap lagi, tapi suka betul tiru ape yang orang lain cakap..
imran bila nak panggil mummy nih ?? huwaaaaa sobsss
4) dah sbulan lebih ayah outstation, tapi x pnah plak die cari ayah die hahhaa... maybe sebab hari2 duk facetime ngan ayah die, so xdela heran sangat... imran geng mummy kan??? hahaha sori ayah
5) dah tau beza makanan pedas & sedap.. memilih skang nih, siap tunjuk ape yang die nak
& xnak.. amboi demand kemain eh
6) skang nih rajin betul suka sangat menyibuk nak buat ape yang mummy tengah buat.. kalo tengah vacuum die pun nak vacuum, kalo tengah sapu lotion die pun join skali sapu (-___-) hahaha
7) level tantrum a.k.a loktang pun bole tahan jugak skang ni  smenjak x hantar nursery sbulan lbih,  lemak betul sebab mak busu die yang jage so level manja increase plak aduiii


 
so tu jela yang mummy bole ingat hahaha, sori imran lately mummy punye sindrom hilang ingatan nih makin kritikal la hahaha...
happy 22 months old sayang!
jadi anak yang baik & soleh ok..
ayah & mummy will loves u so much...
mmuahhhhh
 


love,
Ieza